Vil du bli lykkelig og få gnisten tilbake?

Vil du endre noe i livet ditt? Kjenner du at gnisten ikke er tilstede slik den var tidligere, eller har den aldri helt vært der?  Våkner du med et tungt sinn? Gruer du deg til jobb? Kjenner du at kjærligheten ikke lenger blomstrer i forholdet ditt? Er du ikke i så fysisk god form som du skulle ønske du var? Er det vanskelig å komme seg på trening? Klarer du ikke å ta vare på deg selv og gjøre ting som gjør deg glad? Husker du hvordan det føles å våkne opp med et stort smil om munnen? Har du en drøm du aldri starter på? Føler du deg “stuck”?

Ta en titt på disse brutale, men ærlige sannhetene om livet, å være ærlig med deg selv og hva som må til for å få det bedre.

Husk at livets lykke er nettopp også å akseptere de tunge stundene, de vonde følelsene, opp og nedturene. Livet er så mye mer enn en jakt på å alltid være på topp. Livets lykke er en vakker middelvei hvor du er glad i deg selv og det som skjer på tross av de vonde stundene og det som også går imot deg.


1. Du er ene og alene ansvarlig for ditt liv, dine valg og resultatene du sitter med her og nå uansett hva fortiden din består av.

Det er ingen andre enn deg selv som kan endre situasjonen din slik den er nå, og det er ingen andre sin feil at du er der du er i dag. Dette er det første du må innse for å i det hele tatt kunne endre på noe. Du må tørre å møte deg selv slik du er.
Mennesker, situasjoner og livet påvirker og har påvirket deg fra du ble født til den dag i dag. Mennesker, situasjoner og livet vil alltid påvirke deg på godt og vondt. Hendelser som er helt ute av din kontroll skjer. Du har opplevd mye urettferdig, mye smerte og mye du helst skulle vært foruten.
Dette er dog ikke grunnen til at du er der du er i dag. Grunnen til at du er der du er i dag, er i deg selv. Det er ingen andre som kan komme å redde deg, bortsett fra deg selv. Hvor fantastisk er ikke det? Det betyr at ditt liv er i dine hender.
Skal du ta ansvar for deg selv, for dine handlinger, tankemønstre, ord, drømmer og mål? Tør du å snu ting rundt? Tør du å være den som leder vei for de selv? Tør du å være deg?


2. Ingen kommer og redder deg.

Den perfekte kjæresten du så sårt venter på kan ikke redde deg og kommer ikke til å komme. Den perfekte kjæreste eksisterer ikke, men en god kjæreste eksisterer. Det vil dog aldri føles nok hvis du ikke lever livet ditt i ærlighet med deg selv. Lønnsøkningen og stillingen du jager mot dag etter dag, år etter år kan ikke redde deg. Den nye lekre bilen din kan ikke redde deg. Mastergraden din kan ikke redde deg. Drikkingen din kan ikke redde deg. Rusmidler kan ikke redde deg. Overtrening kan ikke redde deg. All verdens sminke, hudprodukter og harde arbeid mot å se perfekt ut kan ikke redde deg. Vennene dine kan ikke redde deg.
Den eneste som kan redde deg er deg selv og for å klare det må du tørre å være 100% ærlig med deg selv. Dette krever enormt med styrke og mot og jeg tør påstå følgende: Det er ikke så mange som klarer det, men alle av oss har en like stor sjanse til å klare det.
Spørsmålet er bare hvor mye vil du det? Hvor dypt er ønsket ditt om endring? Hvor lei er du av unnskyldningene dine? Hvor dypt ønsker du å virkelig leve? Kanskje du er klar nå, kanskje du er klar om et år, kanskje om ti år, kanskje aldri. Hva tror du og hva velger du?


3.Du kommer til å dø

Dette er det eneste vi vet med sikkerhet kommer til å skje. Det at vi med sikkerhet vet vi kommer til å dø gir oss den unike muligheten til å leve livet vårt mens vi har det. Er det ikke flott? Er det ikke enda bedre at du ikke vet når du skal dø? På denne måten kan du nyte livet, deg selv og menneskene rundt deg.
Ikke vær redd døden. Når døden kommer så kommer den, og det er absolutt ingenting du jeg, eller noen andre kan gjøre med det så fokuser heller på å leve!


4.Ikke kast bort tiden din på ting som ikke betyr noe.

Hva som betyr noe for deg er det kun du selv som kan vite men jeg vil gjerne tillate meg å komme med noen forslag på hva du kanskje ikke bør bruke tiden din på. Hvis du er en av de som drukner deg selv i arbeid til du er utbrent er dette helt i orden, men jeg vil du skal ta en ærlig titt på nøyaktig hvorfor du gjør det og hvorfor du velger å bruke så mye av tiden din på nettopp dette jaget. Er det noe annet du rømmer fra? Er du lykkelig? Gir jobben deg energi og glede eller bruker du den for å ikke møte deg selv? Tenk på hva du innerst inne ønsker å bruke tiden og energien din på. Hva er viktig for deg? Hva gir en god følelse på innsiden? Hva gjør deg rolig og avslappet? Hva fjerner stress? Hva får deg til å smile?
Selvfølgelig må du jobbe og selvsagt må du tjene penger, bare husk å balanser det ut, som med alt annet i livet. Jeg for min del ønsker å bruke aller mest av tiden min på mennesker jeg elsker dypt og jeg har ingen tid til overs for mennesker som ikke får meg til å le eller gråte av lykke til tårene triller. Jeg har ikke tid til mennesker som kun snakker om været og som jeg ikke når inn til og jeg har ikke lyst til det heller. Ikke har jeg tid til å være langsint heller. Jeg vil bruke tiden min på musikk, på å lukte på blomster, på å nyte solen, på å se verden, på å elske, på å danse, på å spise deilig mat, på å skrive, på å leke og ikke minst på å føle, både det gode og det dårlige.
Bruk litt tid på å finne ut av hvor mye tid og energi du vil putte inn hvor og når i livet ditt og ikke ta noe eller noen for gitt. Alt kan være over imorgen. Lev livet ditt slik du ønsker.


5. Fortid er fortid. Kjenn på det men ikke gruble på det til det skader deg.

Bruk fortiden som lærdom, som inspirasjon og behold minnene, både de gode og de dårlige. De er en del av deg og fortiden er en del av deg. Den har formet deg frem til nå. Det er helt nydelig! Legg sinne til side når du er ferdig med å kjenne skikkelig på det, men ikke la det spise deg opp. Gråt de tårene du må gråte og gå deretter videre. Når vi tillater oss selv å føle følesene våre slik de er, modig og ekte, kan vi slippe dem løs for deretter ta vare på oss selv og først da kan vi gå videre. Ikke før. Noen prosesser tar en time, andre tar en uke mens flere tar mange år. Noen prosesser tar aldri slutt. Det er helt i orden. Lev likevel. Ikke la fortiden hindre nåtiden. Ta et oppgjør med dine egne demoner, spøkelser og fortid og aksepter de som en del av deg. Bare da vil du kunne leve oppriktig her og nå.


6. Tilgi men ikke glem

Når du tilgir noe eller noen for å ha skadet, såret eller tatt noe fra deg som har gitt deg umenneskelig smerte tilgir du først og fremst for deg selv, ikke for noen andre. Det er stor forskjell på å tilgi og å glemme. Ærlighet, balanse og grensesetting er viktige stikkord i prosessen. Når du er klar er du klar, er du ikke klar enda er det også helt greit. Vær god mot deg selv i alle prosesser, også når du skal tilgi deg selv.


7. Du er ikke perfekt og kommer aldri til å bli nær perfekt.

Du har mange skavanker, dårlige sider og du har gjort mye som har såret andre. Du kommer til å få rynker og kroppen din kommer til å endre seg uansett hvor mye tid og penger du bruker på den. Du finnes ikke perfekt verken på innsiden eller utsiden og ingenting kan gjøre deg perfekt. Du har gjort mye galt og kommer til å gå på trynet igjen. Ulykker kommer til å skje. Mennesker kommer til å dø. Noen av dine nærmeste kommer til å såre deg mest og du kommer til å såre dem. Du har ikke kontroll på noen av disse tingene og vet du hva som er så bra med å ikke være perfekt? Fordi du er et menneske som meg, som din kjæreste, som din mor, som din bror, som din kollega. Vi består av det samme og når vi først er her hvorfor ikke heller bestemme deg for å like det faktum at du er nettopp den du er. En makt større enn oss selv bestemmer til syvende og sist alt i livet så lev det.


8. Du kan ikke forandre et menneske eller bestemme over et annet menneske.

Alle er sin egen sjef i sitt liv. Aldri forsøk å kontrollere noen verken med manipulasjon, trusler eller foreksempel sjalusi. Når du gjør feil, innrøm dem med en gang, si unnskyld og bestem deg for å ikke gjøre den samme feilen igjen. Om din bestevenn vil drikke seg ihjel er det ikke mye du kan gjøre med det om personen selv ikke ønsker endring. Du kan være en støtte, du kan vise kjærlighet, du kan gi råd og tips men mer enn det kan du ikke gjøre. Når vedkommende selv er klar for å endre, vil du vite det. Når noe eller noen skader deg fordi de selv ikke tar ansvar for sitt liv må du beskytte deg selv. Om kjæresten din er utro mot deg er det ikke mye du kan gjøre med det heller. La kjæresten være utro og forlat vedkommende om det er det du vil. Vil du ikke det, ikke gjør det. Du skal ikke kontrollere andre mennesker men du kan inspirere, bry deg, elske, hjelpe og lytte. Når tiden er inne for å gli slipp eller gi opp kontrollen så må du gjøre det. Du skal også gjøre og leve livet ditt akkurat slik du vil.


9. Å bekymre deg over fortiden eller fremtiden er 100% bortkastet tid og energi.

Bekymringer kan vi ikke unngå men vi kan velge å ikke la de ta overhånd. Overtenking er den største gledesdreper og er fullstendig bortkastet bruk av tid og energi. Jo mer du bekymrer deg, jo verre blir det og ingenting forandres ved bekymring bortsett fra at du føler deg ille til mote. Bestem deg for å leve litt i nuet og legg bekymringene til side.


10. Ikke alle mennesker vil deg ditt beste, mange vil deg ditt verste.

Slik er livet. Ikke alle kan like deg, ikke alle vil ønske det beste for deg, mange vil skade deg på forskjellige måter og det er din oppgave å passe på deg selv. Det er helt i orden at ikke alle liker deg, og ditt ansvar er å bruke tid og energi på det og de som gjør deg godt. Når du må omgåes mennesker som ikke gjør deg godt av forskjellige grunner, må du ta det for det det er og deretter gå videre. Lær å kjenn deg selv og andre.
Hvilke steg skal du ta for å få gnisten og lykken tilbake?

2 Comments

  1. Anonymous

    Loving yourself also means supporting yourself thought out, so grateful I found myself, before I make a decision or do something I make this as a habit asking myself : does this support the life I’m trying to create? since I’m impulsive person before always make a decision without thinking, life is not just something that you just benefits once and die the next day. quit my job and since april my jobless but not hopeless, it’s a great opportunity for me to go deeper about myself, what I really want, my purpose why I’m here(universe) sinceI believe everyone of us do have purpose, it’s crazy how mind can control everything, I found out that everything is about energy and vibration and best reward your can give your body is a quiet mind.
    and I found out that my spirit guides love it so much when I’m helping people that needed a help.

    1. Jeanette Walayat

      It’s important to keep loving yourself even though, and especially during difficult and challenging times. I’m happy for you that you are able to find peace within during those times when it feels like things are falling apart. There’s always a new door opening and one door is closing and it’s extremely important to allow yourself the process it takes, meaning all the negative emotions that show up as well as the good ones that makes you feel better. Without allowing the ones that feels painful to also flow within and out we keep them buried inside until one day they will all explode in one way or another. All emotions are meant to be felt and then released and they cannot be released until they are felt. It sure feels good giving to others, as long as we have enough to give from:) I wish you so much luck ahead and in your work search!

Write a comment

Your email address will not be published.