Hvem vil du være?

Vi blir født inn i denne verden med en uvitenhet om hvem vi er, hva som skjer, hvem er “jeg”, hvor skal jeg, hva skal jeg, hva liker jeg og hva liker jeg ikke, hva er mine verdier og moraler. Vi skapes ettersom vi vokser, mens noe av oss allerede er medfødt. Vi lærer av de viktigste rollemodeller i vårt liv – Foreldrene våre. Deretter kommer annen nær familie som søsken, tanter, onkler, besteforeldre. Etter dette kommer venner vi får gjennom barnehage og skole og samfunnet. Erfaringer underveis mens vi vokser former oss.
En følelse av å være trygg, eller utrygg. En følelse av å bli tatt vare på, eller ikke. Stabilitet, eller ikke. Alt er med på å avgjøre hvem vi til slutt “blir til”.


Senere er det opp til oss å velge hvem vi faktisk vil være.
Kanskje er ikke alle like heldige, kanskje er ikke alle født med de samme kort på hånden, kanskje har ikke alle lært hvordan vi skal være eller oppføre oss i samfunnet. Hva er våre plikter som tenåring, ung voksen og godt voksen og hva er våre rettigheter? Hva er rett og galt og hvordan skal jeg leve mitt liv? Hva er viktig for meg og hva betyr ikke like mye for meg? Hvilket menneske vil jeg være og hva vil jeg bringe til andre og meg selv? Vi står alltid ovenfor valg, hver eneste dag.

Hver eneste dag har vi en mulighet til å gjøre godt, eller ondt. Hver eneste dag har vi en mulighet til å gjøre det beste ut av dagen, eller det verste. Hver eneste dag kan vi velge. Vi kan velge selv om det ikke alltid er like lett. Jeg vet bedre enn noen hva det vil si å stå ovenfor valg – Konstant. Jeg vet hvordan det er å måtte jobbe med seg selv på så mange områder at man til slutt nærmest ikke vet opp ned på noe. Jeg vet hvordan det er å gå igjennom utfordringer, vanvittig smerte og føle at det ikke er noe vits, før det snur. Jeg vet hvordan det er å måtte akseptere at ting ikke alltid er slik vi hadde ønsket, eller å akseptere at livet ikke alltid er en dans på roser. Langt ifra.

Jeg vet også hvordan det er å kjenne ekte glede over småting

, jeg vet hvor jeg er et godt menneske og hvor jeg har ting jeg må jobbe med, jeg vet hvor jeg gjør suksess og hvor jeg må jobbe hardere, jeg vet mine sterke og svake sider, jeg vet hvor hardt det er å jobbe med traumer, demoner og overkomme dem. Jeg vet også suksessfølelsen av å lykkes med det. Steg for steg, bit for bit. Et steg fremover er alltid et steg fremover.
Hvem velger du å være i dag?
Xxx

Write a comment

Your email address will not be published.