Er du suksessfull?

Hva er suksess?

Etter min siste (og første) “få ting ut av hjertet og sinn” video på Facebook -> (HER) har jeg gått rundt og tenkt en del på følgende:
“Hva er egentlig suksess?”

Suksess er opp til hver enkelt av oss å dømme for oss selv, da begrepet er svært vidt. Det er enkelt å bli grepet av det andre mennesker eller samfunnet mener er suksessfullt.
Er det å ha en viss sum med penger på bankkonto? Er det å ha en viss type figur eller vekt? Er det å ha et visst type utseende? Er det å ha en viss type jobb og hjem? Er det å ha et visst type forhold eller venneforhold? Er det en balanse mellom alt, eller er det mye av alt? Er det å reise eller ikke? Er det å ha det nyeste av alt? Er det å kunne bære designermerker døgnet rundt, kjøre tre bilder og kjøpe deg alt du vil til enhver tid?
Suksess for deg i ditt liv er opp til nettopp DEG å avgjøre i ditt liv.
Når jeg sier at DU kan bli suksessfull i alle aspekter av eget liv – Så mener jeg det.

For meg personlig er suksess en kombinasjon

av å ha nok å leve for til å ikke være bekymret i hverdagen og gjerne noe ekstra utover det til å skjemme meg selv og de jeg elsker bort, å være lykkelig og frisk med god helse, å kunne reise store deler av året, å kunne nyte deilig sunn mat hver dag, å ha en jobb jeg trives i og som er min drøm hvor jeg både får utfordret meg selv men også har en trygghet i, å trives med det mennesket jeg er, de valg jeg tar, hvordan jeg oppfører meg mot meg selv og andre rundt meg og hvordan jeg ser ut og føler meg i min egen kropp, samt at de mennesker og forhold jeg velger i mitt liv løfter meg opp, bygger meg og gir meg det jeg gir til dem tilbake.
Suksess er også for meg det å vokse og at ting går fremover fra dag til dag.
At livet går tre steg frem (og i verste tilfelle to steg tilbake til tider) istedenfor tre steg frem og fire steg tilbake. Det å kunne reise seg når nederlag kommer, det å innse egne feil og hindringer på veien og jobbe meg igjennom det og til slutt det viktigste av alt:
Å aldri noensinne gi meg. Ikke gi meg på det jeg vet jeg fortjener i mitt liv. Ikke gi meg på godskap. Ikke gi meg på kjærlighet over hat. Det at jeg fremdeles elsker, på tross av alt som har skjedd meg meg. DET er suksess.

Suksess er også for meg når samfunnet, verden og det vi alle lever i og rundt tar vare på hverandre og vårt hjem – Jordkloden. Der føler jeg vi enda har en svært stor jobb å gjøre, men jeg har troen på at vi som mennesker kan få det til. Planeten, dyr, miljø. Når det er mindre og mindre av krig, hat, rasisme, dømming, ondskap, uvitenhet, egosentriske valg og listen fortsetter. Når folk bryr seg om de kaster søppel på gaten, når folk behandler hverandre med respekt og kjærlighet, når vi tenker over det vi spiser og hvor det kommer fra og hvordan det påvirker oss alle, når vi tenker lengre enn vår egen nesetipp og når vi alle i det minste forsøker å gjøre det vi er i stand til. Ingen kan gjøre alt – Alle kan gjøre noe.

Føler jeg meg suksessfull hver bidige dag? Absolutt ikke
Har jeg dager hvor jeg spør meg selv “Hvorfor i alle dager holder du på med det du gjør, Jeanette?” Absolutt
Har jeg dager hvor tvilen tar overhånd? Selvfølgelig
Har jeg dager jeg ikke trives med meg selv? Såklart
Har jeg dager jeg har lyst å gi opp? Ja

Jeg som du er et menneske, vi kommer til å oppleve gode dager og dårlige dager. Vi kommer til å oppleve dødsfall, sorg, kjærlighetssorg, svik, misunnelse, grådighet, hat og ondskap. Men vi kommer også til å oppleve glede, kjærlighet, lykke, omsorg og skape helt fantastiske minner og godskap i verden- Hvis vi jobber for det selv.
Du kan ha flere gode enn dårlige dager, du kan ha en jobb du elsker, du kan være i et forhold som gir deg det du drømmer om – Men det kan hende du må endre på noen ting for å oppnå dette. Kanskje er ikke drømmejobben den jobben du er i nå? Kanskje er ikke drømmekjæresten din det du trodde drømmekjæresten din var overhodet? Kanskje du må snu opp ned på noe i livet ditt for å virkelig kjenne på det å leve til det fulle?
Jeg har levd så “rått” og “ekte” de siste årene av mitt liv, at det har endret meg fullstendig, eller har det virkelig det? Den dag i dag har jeg innsett følgende: Jeg har alltid vært den jeg er, men jeg har aldri latt meg selv få lov til å være meg 100%.
Før nå.
Det er suksess.
Xxx

Write a comment

Your email address will not be published.