Hvorfor du aldri bør reise!

I dag kjører jeg en liten vri, en advarsel, for alle dere reisesyke der ute som ikke har reist så mye enda. Vær obs på det jeg forteller deg i dag:
Husk at det er ingen vei tilbake og har du først startet og virkelig blitt bitt av reisebasillen, kan du glemme å gå tilbake til ditt gamle liv – Ihvertfall ikke mentalt.

1. Du blir avhengig
Selvfølgelig er det avhengighetsskapende! Det er kanskje en av de beste formene for lykke du kan drømme om. Det å oppdage verdens vakre og unike steder, treffe nye mennesker, bli forelsket i by etter by, oppleve nye kulturer, fantastisk eksotisk og spennende mat mat, høre historier fra hele verden som både knuser og varmer hjertet ditt og som du aldri noensinne vil glemme, varmen fra den stekende sola flere steder i verden, det hektiske og morsomme storbylivet, strender, øyer og paradis du bare kan drømme om. Hele opplevelsen er en eneste stor rus, og den rusen avtar ikke – Ihvertfall vil du ikke at den noensinne skal stoppe.

2. Når du ikke reiser, du planlegge en neste reise for å “holde deg gående”
Flere av dere som reiser som kjenner seg igjen? Det tør jeg tippe på. Så fort jeg er tilbake i lille, kjære Norge planlegger jeg neste tur. Det skjer ikke at jeg orker å være veldig lenge på samme sted av gangen, med mindre det er for en enda bedre grunn enn å reise. Har jeg først pliktet meg til noe som skal gjøres eller det er noe eller noen som treffer meg dypere i hjertet, gjør jeg selvfølgelig det, men jeg planlegger likevel neste reise i bakhodet – Alltid.

3. Du tar deg selv i å kikke på flybilletter, tilbud, nyhetsbrev og alt som angår reiser.
Melder deg på nyhetsbrev, følger alle reisesider og grupper på Facebook du kan komme over, smugtitter på dine favoritt reise Influencere og Instagrammere, er en smule (eller mye) misunnelig på venner som er på reise når ikke du er på reise selv, titter på “Mystories” fra folk som er på reise og lar deg bli inspirert og engasjert om og om igjen. Reiser opptar minst 70-80% av tankene dine – Konstant.

4. Du skaffer deg scratch map og setter deg et mål om å utforske alle verdens hjørner – I et og samme liv.

Nå er det kanskje ikke særlig mulig å realistisk sett oppleve absolutt hele verden i et og samme liv, men selvfølgelig setter du deg likevel det målet.

5. Du får familie og venner du elsker høyt – Verden rundt.
Du knytter bånd til mennesker som er fysisk langt borte fra deg, og du ønsker å se dem igjen og igjen og igjen. Noen blir i livet ditt kun i det øyeblikket og landet du treffer dem i, andre blir lenger, mens noen kanskje blir resten av livet. Det er ikke alltid like lett å være så glad i så mange mennesker som er så langt borte, og innimellom føler du at hjertet ditt knuses når du må vente med å se dem igjen . Husk likevel at de kun er en flytur eller to unna og bonusen er selvsagt at du får deg enda en reise!


6. Du føler deg aldri “helt hjemme” på noen steder, i noen byer eller land, fordi hele verden er ditt hjem.
Dette stemmer virkelig på godt og vondt. Iblant føles det helt fantastisk, andre ganger føler du deg fullstendig lost. Jeg har akseptert det og klarer derfor nå og omfavne og elske det 90% av tiden. Jeg er likevel som nevnt tidligere rastløs etter en stund på samme plass uansett.

7. Forhold og vennskap du allerede har hjemme i Norge endres, og flere avsluttes.
Kanskje du vokser eller endrer deg såpass mye at kjæresteforholdet du er i ikke lenger er rett for deg, kanskje noen venner faller fra, og kanskje til og med familie. Dette er et kjent fenomen for de som reiser mye – Og det er helt greit. Om du går igjennom dette vet du at det kan være tøft mens det holder på, men det er alltid for noe bedre. Det er helt normalt at forhold endres og avsluttes i løpet av livet. Det er helt greit å skille lag selv om det kan gjøre vondt.

8. Alt du tenker på og jobber med er å skaffe mer penger til å kunne reise enda mer.
Men er det så dumt? Egentlig ikke. Jeg for min del vil heller bruke penger på opplevelser og reiser. Noe materialisme må man ha, men jeg “trenger” ikke mye. Når jeg har og får mye, er det en bonus. Det som gir meg ekte glede, energi og en følelse av å virkelig leve livet til det fulle er reiser og opplevelser.

9. Du jobber deg ihjel med å finne en måte å kombinere reise og jobb på – Gjerne fulltid!
Kanskje du kan jobbe online? Kanskje du kan finne en måte å være fleksibel i jobben din på? Jeg vet om og “kjenner” over 500.000 jenter i akkurat denne situasjonen – Du er ikke alene. Det er fullt mulig men du må åpne opp og se etter muligheter rundt deg på alle måter du kan. Ikke gi deg om det er dette du drømmer om! Drømmer er til for å bli virkelighet!

Husk dette:
Bestill flybilletten
Spis kaken
Kjøp jakka
Kyss din store forelskelse
Hopp i det, ta en sjanse, lev livet ditt slik DU drømmer om. Det er tross alt ditt liv.
Xxx

Write a comment

Your email address will not be published.