Hater du å trene? Slik fikser du det!

Er du en av dem som har SÅ vanvittig lyst å komme i gang med en fast treningsrutine og faktisk få en glede av treningen, og ikke bare få trent et par ganger i måneden hvor det eneste du sitter igjen med er følelsen av at treningen alltid er et stort ork og slit som gir deg ingen glede og fremgang?

Les videre!

wa2wopow2

Det første jeg vil si er: Du er IKKE alene. Tror du virkelig jeg elsker å trene hver bidige gang jeg trener? Å nei. Jeg har et intenst elsk – hat forhold til trening. Greia er at jeg hater så dypt, intenst og inderlig det å komme i gang og utsetter det gjerne til langt utpå kvelden når jeg har mest energi. Jeg bruker gjerne en liten evighet på alle forberedelser jeg “må” gjøre for å komme i gang de dagene alt er et stort ork. Jeg leter etter motivasjon, sukker, stønner og sutrer.
Men vet du hva? Jeg gjør det til slutt. Jeg har kommet til det punktet hvor jeg gjør det og det som da skjer er at underveis kommer elsk – forholdet mitt til treningen frem. Med hånden på hjertet kan jeg si til dere at jeg både hater og elsker trening på en og samme tid.

Fit-Exercise-Little-Time-Image-Quote


Nå skal jeg dele noen av mine beste tips for å lære seg å elske trening! Ender du opp med et elsk/hat forhold slik som meg, er du uansett kommet lenger enn å kun hate.


1. Hater du å trene om morgenen? Ikke gjør det da. Hvorfor presse deg igjennom noe som er nærmest uutholdelig for deg? Er du B – menneske som meg ( lurer faktisk på om jeg er nærmere C – menneske hva angår døgnrytme ) er alle gjøremål før tidligst kl 14.00 nærmest umulige å gjennomføre. Jeg går rundt i halvsøvne som en zombie og skjønner verken opp ned på meg selv. Hvis jeg skal trene “morgencardio” kan det godt hende dette skjer kl 13.00 eller det kan være jeg dropper det og heller trener på kvelden.

Poenget mitt er: Tren når det er BEST for nettopp deg å trene.  Det er tross alt du som skal gjennomføre. Hvorfor tror dere det finnes nattåpne treningssentre? Netopp fordi vi mennesker er så forskjellige og ikke alle elsker å løpe kl 06.00 om morgenen. Test det litt ut og se hva som gir deg mest utbytte. Men en ting er sikkert: Det føles helt fantastisk å gjennomføre en treningsøkt om morgenen, det er kanskje den beste måten å starte dagen på men det betyr ikke at du MÅ gjøre det på den måten, og ihvertfall ikke flere ganger i uken. Kanskje du liker å trene om morgenen i helgene når du har god tid? Prøv deg frem og om du trener om morgenen, formiddagen, kvelden eller midt på sorteste natten har ingenting å si. Bare gjør det.

zzz

2. Hater du å jogge? Dropp det også da. Du MÅ ikke jogge for å gå ned i vekt, det er tull. Jeg er helt sikker på at det finnes en eller annen form for kondisjonstrening der ute som du også klarer å like om du vil trene kondisjon. Hvis du ikke takler tanken på kondisjonstrening her og nå, hvorfor ikke droppe hele kondisjonstreningen til å starte med ihvertfall og fokuser på styrketreningen. Poenget mitt her er er at du må gjøre det som føles bra for deg for å komme inn i det. Hater du styrketrening vil jeg desverre ikke anbefale deg å droppe akkurat den biten, men det handler litt mer om hva som faktisk bør gjøres for å oppnå resultater, god fysikk og god helse.

Når det gjelder joggingen er greia det at du ikke trenger å løpe i timesvis, du trenger ikke å løpe overhodet faktisk. Mange mennesker elsker å jogge, mange mennesker hater det og sånn er det bare. Jeg hatet jogging i minst 15 år før jeg plutselig en dag fikk frysninger nedover ryggen og tårer i øynene mens jeg løp, pustet, peste og kjente at jeg var nær besvimelsen. Noen dager hater jeg å jogge, da gjør jeg det heller ikke fordi treningen skal være positivt for meg, akkurat som den skal være det for deg. Jeg varierer kondisjonstreningen og styrketreningen så mye jeg klarer og jeg elsker cardio kick boks med Jillian Michaels. 0 utstyr men fy så effektivt. Du trenger ingen plan, elsker du å danse bruker du dansing som trening. Bare beveg deg og kom i gang.

wa2wopow1111

3. Føler du deg ukomfortabel på treningssenteret uansett hvor mye du prøver å la vær? Ikke dra på treningssenteret da vel. Om du ikke trener på treningssenteret i dag, i morgen eller om en måned har ingenting å si. Kanskje du aldri vil trene på treningssenter og det er helt fullstendig greit. Du gjør det som passer for DEG. Liker du treningssenter så kjør på! Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen: Du er i stand til å gjøre ekstremt mye hjemme om du legger til rette for det. Jeg gjør det hjemme, og selvom målet mitt var å starte på treningssenter i mars har jeg enda ikke kommet meg så langt, så hva gjør jeg? Legger meg ned og gir opp? Nei. Jeg fortsetter å trene hjemme. Jeg  øker repetisjoner, varierer treningen, lærer meg nye ting og fortsetter.

collage

4. Vil du heller ligge på sofaen med laptopen i fanget og se en film etter en lang, tung dag? Det vil vi alle, og vet du hvotrfor? Fordi det er så mye enklere. Det er så mye mer behagelig. Vi vet at på trening skal vi prestererog det kan til tider være svært ubehagelig. Men vet du hva som er mulig? Begge deler! Jeg snakker ofte med meg selv og forteller meg følgende “ Jeanette. Nå gjør du treningen, sett på musikken du elsker, kjør på og la tiden gå. Du bruker MAKS en time på treningsøkten og du har mer enn dobbelt så mye tid som du bruker på trening til å se serie, kose deg med jordbær og ha verdens beste følelse i kroppen på en og samme tid, kun fordi du gjennomførte treningen først”. Dette bruker å funke. Hvis det ikke funker utsetter jeg treningen i evigheter, og innimellom til neste dag også. Poenget er: Belønn deg selv, men ikke belønn deg selv med usunn mat og godterier.

5. Føler du deg som en komplett idiot på trening fordi du ikke vet noe som helst og går halveis rundt i blinde og prøver deg frem? Da er det ikke rart du hater å trene. Få deg et skikkelig program hvis du synes det er vanskelig. Om du ikke kan få et treningsprogram av noen som er sertifisert, finn et standard enkelt program med foreksempel 3 dager i uken til å starte med på internett og sett i gang.  Ja, det suger å lære seg øvelser men du får så mye mer igjen for det når du kan begynne å presse deg selv og bli sterkere, friskere og komme nærmere og nærmere målet ditt. Hva skjer når du kommer nærmere målet ditt? Jo, du lærer deg å like treningen.

collagewawoooo

6. Er du alltid trøtt og altfor trøtt til å trene? Hallo i luken! Undertegnede er kanskje det trøtteste menneske på denne planeten. Jeg elsker å sove nesten like mye som jeg elsker å spise. Søvn er viktig og du MÅ bestemme deg for å få nok søvn. Det har ingenting å si om du er “C – menneske” som meg og helst vil legge deg kl 02.00 eller senere på natten, så lenge du sørger for å få minst 8 timer søvn hver natt. Om du VET du skal opp kl 07.00 på morgenen ( I feel you ) må du ta noen grep. En annen gøy ting er at trening gir deg massevis av energi og motvirker trøtthet, så uansett hvor mye du hater å få satt i gang, så VIL det skape ny energi. Du føler deg så fantastisk etterpå, så opplagt og så glad! Vil du ikke heller det?

7. Føler du deg stygg, slapp og ukomfortabel i 99,9% av alle treningsklær du har prøvd og takler ikke tanken på å gå med noe tettsittende? Been there, done that. Først skal du høre her: Du er IKKE stygg, du er flott, du er sterk og du er rå som tar tak i livet ditt og deg selv! Og vet du hva? Hvis du ikke trives i treningsklær i starten ( eller noensinne ) så drit langt i å gå med dem da vel. Tren i en XXXXL T- skjorte hvis du føler deg best i det, tren i underbuksa på stuegulvet om det er best for deg eller tren i jeansen for all I care.

Vil du seriøst la klær stoppe deg? Ikke gjør det. Ikke hakk på deg selv, da er det ikke rart du ender opp med å hate treningen. Vet dere hva jeg gjorde før? Jeg tok bort speilet på treningsrommet mitt siden jeg ikke orker å se meg selv slite på trening mens jeg kikket på flotte Eva Longoria og så Desperate Housewives . Tankene gikk: ” En dag skal DU føle deg så bra som hun SER ut“. Vet dere hva jeg gjør nå? Skikkelig pinlig å skrive dette men jeg trener alltid foran speilet fordi jeg blir motivert av å se meg selv. Det er helt surrealistisk og vilt, men det er sant. Legg merke til hva jeg tenkte da jeg så på Eva Longoria. Jeg tenkte ikke ” En dag skal du SE sånn ut“, jeg tenkte: ” En dag skal du FØLE deg så flott som hun ser ut”. Tankens kraft er stor, ikke undervurder den og begynn å behandle deg selv med respekt NÅ. Du fortjener det.

collagewa2wo2

8. Har du ikke økonomi til PT, treningssenter og dyre treningsklær? Si meg: Når i alle dager hadde penger noe med trening å gjøre? Tror dere de hadde alle disse tingene under første halvdel av 1900 – tallet? Nei. Det var god gammeldags gymnastikk som var tingen. Du trenger IKKE være rik for å komme i form. Det er lureri og tull. Alt du trenger er bevegelse, sunt kosthold og å stå på. Hvis du fokuserer på de rette tingene er det også mye lettere å begynne å like treningen.

9. Hater du trening fordi du har altfor mye å gjøre og føler tiden aldri strekker til slik at du dropper treningen på nytt og på nytt? Alle har dårlig tid, alle er i samme tidsklemme som deg og jeg vet det ikke er det du vil høre, men det er sant. For å fikse dette må du jobbe med å bruke tiden din på det du faktisk vil bruke tiden din på. Ikke glem deg selv i hverdagens stress. DU er viktig og treningen er viktig for deg hvis ikke hadde du aldri sittet å lest det jeg skriver.

Planlegg treningen, dager og tidspunkter nøye satt opp med resten av ukeplanen din og hold deg til den. Tenk på treningen som jobben din, du vil ikke skulke jobben vel? Du MÅ klare å se på treningen som minst like viktig som andre ting du prioriterer høyest i hverdagen. Har du høy moral på jobb, hold den samme moralen i forhold til trening og vær din egen sjef. Lag avtaler med deg selv og utfør dem uansett.

wawomusikk

10. Sist men ikke minst: Bruk musikk for alt den er verd! Noen dager må jeg seriøst sitte å høre musikk i langt over en time for å gire meg til å klare å utføre treningsøkten. Musikk funker, men den funker kun hvis det er den rette musikk for deg å trene til. Jeg elsker foreksempel å trene til type “eksplosive” sanger, “superglade” sanger og sanger som betyr noe for MEG. På trening i disse dager hører jeg foreksempel en del på Eminem – Till I Collapse , DJ Snake – Turn down for what, Nicole Scherzinger – Your love, Dj Klubbingman – Lift me up, Chris Brown – Five more hours og masse annet. Finn din egen treningsmusikk og det som får deg i treningshumør. Psst! Oppdater musikklisten din så ofte som overhodet mulig får holde motivasjonen på plass!

Gratulerer til vinneren av goodiebag konkurransen wawoblogg! Lik wawoblogg for flere konkurranser!

vinnejanujanawa2wo

LIK innlegget om dere vil ha flere motivasjonsposter!

15 Comments

 1. Bra innlegg, men jeg må kommentere den at en times trening er 4% av dagen, for den plager meg skikkelig :p Skal ta et regnestykke for å vise hvorfor den er feil. En normal person sover 8 timer om dagen og er på jobb 8 timer. Si at denne personen har en halvtimes vei til jobb, da er vi oppe i 17 timer. Andre gjøremål som matlaging, spising, stell, rydding og diverse kan i det minste være 2 timer. 1 time vil derfor være 20% av dagen, og da er ikke engang barn og andre hobbyer tatt med.

  Synes det er veldig kjedelig å gi folk dårlig samvittighet for å trene ved å si det bare er 4% av dagen. (Ikke din feil altså og ikke at du gjør det heller, tenker bare på det ene bildet).

  Uansett, veldig bra innlegg ellers 🙂

  1. Takk for det:) Jeg skjønner frustrasjonen din, men ut av døgnets 24 timer er 1 time fortsatt 4%. Om man trenger 8 timers søvn, jobber 8 timers arbeid med en time i pendling så er det uansett en prioritet på lik linje som det er en prioritet å putte inn en time trening i dagen sin. Du nevner andre hobbyer, og det er selvfølgelig viktig,men man kan tenke på at trening er også en hobby. Noen gjør det til en livsstil å trene, noen gjør det til en livsstil å game og andre har som livsstil å være arbeidsnarkomane. Vi er alle forskjellige men poenget er at man finner tid HVIS man vil ha det, selvom det selvfølgelig kan gå ut over andre prioriteringer:)

   1. Camilla

    Er ingen frustrasjon for min del, trener masse jeg 🙂 Var bare matematikken som irriterte meg x) Tar bachelor i matematikk, hehe. Men du har helt rett, hvis man vil så finner man tid 🙂

 2. Du skriver så syykt bra at jeg faktisk får lysten tilbake til å trene. Og dette du skriver med at “du” ser bra ut, ogsånt, jeg vet at du aldri har sett verken meg, eller de andre som leser dette innlegget før, men uansett så skriver du på en slik måte at til og med jeg begynner å tenke slik som du skriver! Jeg leser bloggen din ofte, og blir glad etter jeg har lest den! TAKK!

  1. Åh fy så glad jeg ble av å lese det du skriver, tuuusen millioner takk! Jeg skriver rett fra hjertet og jeg skriver akkurat det jeg mener her så det at du faktisk merker at jeg mener det, det betyr enormt mye. Da vet jeg at jeg har gjort noe riktig:) Takk skal DU ha <3

   1. Kristina

    Nå gjorde du dagen mye bedre!
    Men hvorfor er ikke du med på bloggerne? Du er jo en av de beste bloggerne jeg vet om!
    Og det jeg merker med deg er at du svarer alltid på kommentarene, og det viser at du bryr deg om leserne, slik som mange andre bloggere ikke gjør…! Så takk for det også!

   2. ååå, si det, haha! Tusen tusen takk igjen, du er super!!! <3 😀

 3. ingridsmiracles.blogg.no

  Når jeg ikke orker å komme meg ut på trening (går på gruppetimer), så finner jeg en video på youtube med treningsinnstrukser. Det ligger kjempemye bra der ute, og det er herlig å slippe å tenke ut øvelser hele tiden. Dessuten er det masse variasjon 🙂

  1. Så genialt!:) Ja, Youtube har virkelig mye man kan bruke. Til og med instagram har egne treningsvideoer disse dager så det er massevis av inspirasjon og hjelp å finne der ute, det har du helt rett i. Så flink du er:)

 4. Hege Kristin

  bra skrevet! helt enig 🙂

  1. Tusen takk – så koselig å høre! 😀

 5. Er dansing to ganger i uka + styrke + gym på mandager effektivt?

  1. JA! Veldig! 😀 Kjempebra! <3

 6. Stine Skodje

  Kan du legge ut noen øvelser man kan holde på med hjemme? 🙂 evt hva du gjør når du først trener. Merker selv at jeg sliter med å begynne fordi jeg ikke vet hva jeg skal gjøre

  1. Hei du:) Jeg har skrevet litt hvilke type øvelser jeg gjør i helse & kosthold kategorien her på bloggen så hvis du blar deg litt rundt finner du en del tips etc 🙂

   Jeg har dog ikke lagt ut så mange konkrete øvelser men linket til en side som viser baseøvelser, som er de øvelsene jeg bruker hvis du ser blant annet i dette innlegget:

   http://www.wa2wo.com/2015/03/15/sa-enkelt-gikk-jeg-ned-23-kg-hjemme-i-egen-stue-ned-i-vekt-vektnedgang-trening-hjemmetrening/

   Ellers har jeg også skrevet litt anbefaling om et par av mine favoritt trenings dvd-er som jeg har brukt myye hjemme:) :

   http://www.wa2wo.com/2015/04/21/kom-i-sommerform-hjemme-anbefaling-av-trenings-dvd/

   Skjønner godt det er vanskelig å starte når man ikke har en plan så det jeg ville anbefalt deg er å velge deg ut en til to øvelser for hver muskelgruppe som du øver på med lette vekter helt til du kan øvelsene skikkelig. Her kan du også bruke youtube som hjelpemiddel til å se hvordan gjøre dem og når du kan dem kan du putte dem inn i et komplett treningsprogram du utfører alt i fra et par ganger i uken til mer 🙂 Lykke til <3

Write a comment

Your email address will not be published.