Perfekte øyenbryn på 1 – 2 – 3!

Øyenbryn rammer inn ansiktet, øyenbryn er vakkert, øyenbryn er kanskje det aller viktigste for å skape den perfekte makeup enten du går for en helt naturlig look, festsminke eller noe ekstra. Jeg er ingen øyenbryn ekspert, men elsker å dele mine tips med dere og i dag skal jeg vise dere hvordan jeg veldig enkelt og raskt sminker mine bryn til hverdags.

Les også: Fest makeup tutorial steg for steg

Til hverdags bruker jeg en nyanse svakere farge samt rammer øyenbrynene inn en smule mindre hardt enn til fest. Dette gjør jeg fordi jo mer sminke jeg bruker, jo mer “tåler” øyenbrynet.

wa2wot101010101011

1. Start med å gre brynene i den formen du ønsker hårene skal ligge med en ren børste. Jeg bruker en av vippebørstene mine.

2. Finn frem concealeren din og påfør concealer under brynet for på den måten enklere kunne se hvor du skal forme brynet ved hjelp av sminken. Noen påfører concealer over øyenbrynet i tillegg for å ramme inn, men det har jeg ikke brukt å gjøre. Er du usikker kan du gjerne gjøre dette for enda enklere påføring.

3. Finn den skyggefargen som passer deg og ditt behov best og påfør svært lite av brynskyggen på en valgfri kost. Jeg bruker som oftest øyenskyggekoster til dette da jeg liker å jobbe med dem.

collagewawo

Det som er viktig her er at du starter å påføre meget forsiktig med lett hånd og ikke gnir hardt. Du skal jobbe som om du “maler” oppå hårene og ikke gnir langs øyenbrynet på selve huden. Start med å påføre farge fra ca midten av øyenbrynet og jobb deg deretter rundt. Grunnen til at du ikke skal starte ved starten av brynet inn mot nesen er fordi det bør brukes mindre farge der, for å få et penere resultat. Jobb med kosten og prøv deg forsiktig frem til du selv er fornøyd.

collagewa2wo2

4. Finn en øyenbrynskost som vist på bildene over og dypp den forsiktig i brynskyggen. Tegn deretter rundt øyenbrynet hvor du starter med å dra kosten under langs hårene hele veien under brynet men vær veldig forsiktig ved starten av brynet, da som nevnt skal det ikke farges like mye i det området. Du bør ikke tegne for hardt, det er bedre å gjøre det i flere omganger med et lettere trykk på hånden enn å gjøre det for hardt første gangen. Blir du ikke fornøyd første gang kan du helt enkelt fjerne streken ved hjelp av q tips og deretter tegne opp igjen med å påføre concealeren først.

5. Når du er ferdig under brynet gjør du det samme over brynet. Her bør du også være lett på hånden. Om du ønsker et mer naturlig resultat: unngå starten av brynet både når du tegner under og over.
( Ønsker du nå å fylle inn litt mer farge på selve øyenbrynet kan du bruke denne kosten eller den første kosten til dette, men jobb alltid med lett hånd og fyll inn litt og litt. Et annet tips er å unngå å “tegne” med hånden og fargen når du fyller inn brynet, men jobbe med små, lette koste bevegelser )

collagewawocom

6. Påfør til slutt øyenbrynsgel eller voks hvor du selv former hårene akkurat slik du vil de skal ligge. Napp bort eventuelle hår som ligger utenfor, men vær alltid meget forsiktig når du eventuelt napper over brynet for dette kan fort ødelegge hele brynets naturlige form.

Les også: 3 geniale måter å style håret på til våren og sommeren!

LIK gjerne innlegget om dere vil ha flere enkle, basic tutorials og tips og ha en strålende lørdag!

8 Comments

 1. synes du e utrulig flink med tutorial. Veldig bra resultat, ser frem til flere sminke tips 🙂

  1. Tusen tusen takk, så koselig å høre!:D Flere skal det bli vet du:D

 2. Camilla Heindorf

  Skikkelig fine øyenbryn:) Håper du har en fin helg.. Er du fortsatt på twitter?

  1. Tusen takk snille du:) Ja, jeg er der men jeg automatposter nok bare der for det er blitt så mange sosiale flater at jeg får ikke vært så aktiv på alle desverre. <3

 3. De blir så fine sånn. Lurer på om du napper øyenbrynene med tråd? Hvilken bryn skygge bruker du?

  1. Tusen takk for det <3 Nei, jeg napper med pinsett og bruker bryn skygge fra Glo minerals for tiden:)

 4. Hei, hvor kjøpte du den tynne kosten? Kjempe tutorial:)

  1. Hei, tusen takk:) Den er fra Glo minerals:)

Write a comment

Your email address will not be published.