Slik blir tog svindyrt

wa2woa1wa2woa32wa2woa22

Jeg går bortover Oslos gater, solen brenner og mennesker fyker forbi meg. Noen ser oppgitt ut, andre stresser avgårde, noen kikker ned mens andre stirrer på den altfor korte shortsen min og hever et øyenbryn eller to. Mange taster på mobilene sine. Alle ser ut som de har et stressnivå på minst 90% mens jeg, jeg smiler, subber med bena og er fullstendig oppslukt i min egen verden.

Jeg kikker på klokken og begynner å småløpe for å rekke toget. Tanker fyker gjennom hodet mitt:” Herregud da! Du blir for sen IGJEN Jeanette! Hva i alle dager er det du holder på med? Våkn opp av dagdrømmen og vær tilstede for en gangs skyld!” Jeg tør tippe jeg ser temmelig oppgitt ut der jeg sliter og fikler villt med iphonen min som fryser hver gang jeg skal kjøpe billetter, om og om og om igjen. Ikke rekker jeg billettmaskinen heller. Stressnivå 99%. “Kanskje billetten gikk igjennom nå da?” Der kom toget. Stressnivå 100%.

Når jeg endelig får snublet meg inn på toget, satt meg ned og skrur på musikken på ørene ser jeg ut av vinduet og tankene vandrer straks: “Verden er et flott og spennende sted. Jeg vil se mer. Mennesker, hus, bygninger, natur, dyreliv, kultur. Lurer på hvordan tog ser ut i Kina? Tenk om noen lagde knallrosa tog eller bygninger med rosa glitter i en hel by. Den rosa glitterbyen!

Konduktøren kommer mot meg ” Hei… Hei… Hallo!!!“. og jeg svarer med et hei tilbake. Han ser ikke noe særlig blid ut der han står som et sint spørsmålstegn og plutselig slår det meg: “Ingen billett har gått igjennom OG jeg sitter av en eller annen grunn med skoene på stolen foran meg. Perfekt Jeanette. Nå blir det bråk. Vær tilstede for en gangs skyld sa jeg jo!”

Beklager. Jeg var litt oppslukt i min egen verden “. Er det noe som gjør at jeg føler meg levende er det hverdagsstresset. Livet er ikke det samme uten, selvom det innimellom kan bli dyrt.

1 Comment

  1. Åh tusen takk kjære deg! Så fantastisk koselig å høre, you made my day! <3 Takk! Ha en stråålende kveld:-*

Write a comment

Your email address will not be published.