23 kg ned i vekt hjemme i egen stue / Svar på spørsmål fra dere!

Del 3 / ( Les Del 1 HER , Del 2 HER )

collagejeanetteforetterwa2wo-1024x931

21. Hei! Jeg har en stor drøm om å gå ned 20 kilo. Jeg har alltid vært en jente med fyldige former, men drømt om å være en lettere meg. Men jeg har aldri fått det helt til. Jeg har akkurat krysset av for et mål, nemlig det å slutte å røyke, det gikk enklere enn jeg trodde det skulle være. Men for at det skulle være så enkelt måtte jeg ha en erstatning, og det ble godis. Mengder av godis! Og nå vil jeg ta tak i meg selv, jeg vil bli den jeg alltid har ønsket å være. En lettere meg, en gladere meg. Det er bare veien som er vanskelig, hva burde jeg starte med? Hva burde jeg spise? Jeg har ikke råd til verken treningsstudio eller dyr kostholds mat.. Har tre hunder som jeg og samboeren går tur med hver dag, men er liksom ikke den store treningsøkten det heller.. Help me?

Gratulerer så mye med røykestoppen din, det er fantastisk bra! Klarer du å kutte røyken tror jeg du skal klare dette også! Det jeg ville startet med i ditt tilfelle er å ta en grundig og ærlig titt på kostholdet ditt. Hva spiser du, hvor mye spiser du, hvor mange kalorier får du i deg daglig og hva tror og vet du selv du kan gjøre for å forbedre kostholdet? De aller fleste av oss vet at mengder med godterier slik som du skriver du spiser som erstatning for røyken er usunt, gir deg et blodsukker som svinger mer enn hva som er godt for både helse og vekt samt er meget avhengighetsdannende. Spiser du mye godterier blir kroppen din rett å slett avhengig av sukkeret og for hver dag du gjør dette, jo vanskeligere blir det å stoppe. Jeg ville aller først spurt meg selv:
Er du villig til å enten:
A. Kutte ned på godterier til maks en dag i uken og dermed holde deg til denne ene dagen uansett hva som skjer eller
B. Kutte godterier totalt ut? Hvis du kan svare JA på en av disse og holde deg til det er det en god start.

Untitled

Når du har klart dette og bestemt deg for dette kan du begynne å se over resten av kostholdet. Grunnen til at jeg “maser” i vei om kostholdet er nemlig fordi kostholdet utgjør minst 70-80%, og treningen resten. Klarer du å forbedre maten du får i deg og få i deg det du skal skal jeg love deg at du kommer til å gå ned i vekt. Å spise sunt er ikke det samme som å spise dyrt, det handler bare om hvilke matvarer du velger og hva du er villig til å gjøre for å oppnå drømmen din. Billige sunne matvarer er foreksempel store frosne pakker med kyllingfilet, frossen fisk, frosne grønnsaker, frosne bær, havregryn, ris, egg etc etc. Du kan blant annet også ta en titt på innlegget mitt ” Handlekurven” min hvor du ser en del av matvarene jeg spiser og spiste under vektnedgangen min. Det er ikke dyre matvarer og når jeg handler mye av gangen handler jeg alltid billige matvarer, nettopp fordi jeg må få i meg såpass mye proteiner om dagen at jeg gjørt lurt i å tenke litt klokt når jeg handler inn stort hva angår pris, også kan jeg heller unne meg litt luksusvarer innimellom og foreksempel i helgene.

Les også: Slik spiste jeg meg slank!

Fortsett å gå tur med hundene, gjerne minst to ganger om dagen og etterhvert kan du begynne å se på trening du kan gjøre hjemme. Jeg har jo selv gjort all treningen hjemme så langt og det finnes en hel haug av styrketreningsøvelser ( Ta en titt HER ) du kan gjøre både med egen kropp og med rimelige manualer. Kondisjonstrening kan du også enkelt gjøre hjemme i form av turer, jogging, dansing, løping i trapper, etc etc. Mulighetene er mange og for å få dette til må du se muligheter istedetfor begrensninger. Som sagt: Start med å kutte ut godteriene eller ihvertfall til en dag i uken, se over resten av kostholdet ditt og gjør endringene som trengs der, fortsett med turene og start gjerne opp med hjemmetrening. Lykke til!

wa2woo5

22.  

Hva byttet du ut brødskiver og knekkebrød med (hvis du gjorde det)? Hva spiste du som frokost og lunsj?
Når du ikke kuttet ut godteri 100 %, hadde du en fast dag i uken du kunne spise godteri på, eller hvordan gjorde du det, var det noen godteri du ikke tillatte deg selv å spise, eller spiste du det du ønsket?
Jeg byttet ikke ut brødskiver og knekkebrød 100%, men jeg kuttet drastisk ned på det og spiste det ikke daglig. Nå spiser jeg nærmest ikke brød lenger men jeg spiser et par lavkarboknekkebrød hver dag. Som frokost og lunsj spiste og spiser jeg alt i fra en liten skål med havregryn og bær sammen med proteinshake eller foreksempel omelett, eggerøre, salater, smoothier og lignende. Det er ingenting i veien for å spise foreksempel kyllingfilet og grønnsaker til lunsj og jeg tror flere kunne hatt godt av å bytte ut et par av brødmåltidene med annen mat.

Les også: Tabben du gjør i helgen som ødelegger vektnedgangen din!

Når jeg ikke stoppet meg selv i å spise godteri 100% spiste jeg foreksempel litt snacks en til to ganger i uken. Da ble det gjerne en liten skål med popcorn, slikkepinner, hjemmelaget godteri, frukt og bær dyppet i sjokolade etc etc. Innimellom spiste jeg også melkefri sjokolade men holdt meg til noen ruter av gangen og ikke hele sjokoladen. Alt handler om å begrense seg og man kan fint spise litt godterier selvom man skal ned i vekt, men grunnen til at jeg ofte anbefaler flere å kutte det helt ut, ihvertfall i starten er fordi det er så mange som er avhengig av dette sukkeret og som får det i seg daglig og derfor kan ha godt av å venne kroppen av avhengigheten. Noen synes også det er lettere å kutte det helt ut når de først skal stoppe med det, mens for andre er det nødvendig å kunne spise litt i helgene. Alle er forskjellige og man må gjøre det som passer best for seg selv. Ingen kjenner deg selv bedre enn deg.

1017542-11-1373810045162

23. Har du gjort noe annet enn trening å sunt kosthold og 0 godteri for å gå ned i vekt eller er det kun det du har gjort?
Jeg har jo begynt med forskjellig å nettopp kommet tilbake til lavkarbo og trening igjen hvordan skal jeg klare og holde ut uten å bli lei å kan det ta langt tid før vekta minsker siden jeg har holdt på 2-3 uker å har gått ned fra 85,5 til 85,4 å det er jo ikke så mye. “/

For å gå ned i vekt har jeg endret kostholdet, trent fast og kuttet ut eller kuttet drastisk ned på godterier. Det er kjempeflott at du har kommet i gang med treningen igjen! Hvis vekten din ikke rikker seg kan det være du må ta en titt på kaloriene du får i deg VS kaloriene du forbrenner. Ved siden av dette ville jeg brukt målebånd og bilder for å måle fremgang. Selvom du spiser lavkarbo betyr ikke det automatisk at man går ned i vekt HVIS du spiser mer enn du forbrenner. Så i ditt tilfelle ville jeg foreksempel startet med  å skrive matdagbok. Ved siden av dette lurer jeg på hvilken trening du gjør, hvor ofte, er det kun kondisjonstrening eller er det også styrketrening? Kan det være noe du spiser ganske ofte som øker kaloriene du får i deg, uten at du tenker over det? Drikker du juice, spiser godterier i helgene og lignende eller lever du 100% på lavkarbo? Spiser du magert på lavkarbo eller spiser du hva du vil så lenge det er lavkarbo mat? Alle disse spørsmålene må du stille deg selv og deretter se over hva du kan forbedre. Vær ærlig med deg selv, ta tak i det du trenger å endre på og ikke gi deg. Vektnedgang tar tid men hvis du fortsetter vil du nå målet ditt til slutt uansett:)
24.  

k2-_5df547e5-6ecc-47f5-95f1-bee0d503f5fd.v1

Hvordan klarte du å få kommet i gang?
Kjenner at lysten er der, men det blir som oftest nedprioritert og motivasjonen forsvinner.

Jeg bestemte meg. Jeg hadde prøvd en million ganger tidligere uten hell men denne gangen visste jeg at dette var noe jeg ønsket og brente så hardt for at det var på tide å ta tak i seg selv. Hvis du bestemmer deg, får du det til selvom det selvfølgelig kommer tøffere perioder. Ingen er perfekte, ingen får til en perfekt trenings og kostholdsplan hver bidige uke. Selvom man har noen perioder og dager hvor alt ikke går som planlagt, betyr ikke det at man har feilet. Da må man ta seg selv i nakken på nytt, og fortsette. Hvis lysten din er der bør du absolutt ikke nedprioritere dette. Spør deg selv: Vil jeg virkelig dette? Hva er jeg villig til å gjøre for å oppnå det jeg vil? Gjør jeg det for meg selv eller for noen andre? Det er svært viktig å gjøre endringer for seg selv og ikke utifra hva andre mennesker rundt deg eller samfunnet måtte mene. Dette skal være for deg, ingen andre og om du virkelig ønsker det er det bare å sette i gang. Lykke til!

Les også: Slik får du sommerformen på 2 måneder!


25. Hvor lang tid tok det før du fikk den kroppen du har idag?

Jeg startet seriøst med vektendring i desember 2013. Det har gått ca 1 år og 4 måneder frem til nå.

wa2woetterr

1017542-8-141643061184326. Hvordan holder du motivasjonen oppe?


Ved å fokusere på målet mitt, følelsen jeg får etter og under en god treningsøkt, hvorfor jeg gjør dette, se på egne før og etter bilder og lignende. Noen ganger skal det kun en sang jeg elsker til for å komme i gang mens andre dager får jeg nesten ikke sparket meg selv i gang. De dagene jeg ikke finner motivasjon i det hele tatt, er veldig sliten og virkelig trenger en pause, så tar jeg meg en pause og fortsetter igjen så fort jeg klarer det.

Les også: 10 katastrofale unnskyldninger for ikke å trene! Kjenner DU deg igjen?

27. Hvorfor bestemte du deg for å gå ned i vekt? Og hvordan klarte du det? Hvor lang tid brukte du på å gå ned i vekt? Hvor mange dager i uken trente du, og hva trente du?
Jeg bestemte meg for å gå ned i vekt fordi jeg var overvektig, trivdes ikke i egen kropp eller med helsen jeg hadde, fordi jeg ikke følte kroppen var min og fordi jeg ville bli lykkelig med meg selv. Jeg klarte det med å bestemme meg og gjøre det som må gjøres for å få endringene man ønsker. Det gikk litt over 1 år på å gå ned 23 kg ned i vekt og jeg trente alt ifra 3 – 5 dager i uken en kombinasjon av styrketrening og kondisjonstrening.

1017542-9-1403292551436

28. Hva var det vanskeligste for deg mens du gikk ned i vekt?


Det vanskeligste for meg var å skulle ta det med ro i de periodene jeg var helt nødt å ta det med ro. Det å innse at noen dager eller perioder uten at planene mine gikk nøyaktig som de skulle eller treningen ikke ble noe av faktisk ikke ødela fremgangen min var ganske tøft å innse fordi før var jeg “enten/eller” i tankegangen og tenkte at så fort jeg hadde gjort noe jeg ikke burde, var absolutt alt ødelagt. Men slik er det ikke i det hele tatt. Det handler om å finne en middelvei som passer for deg, ditt liv, de målene du har og hvordan du vil leve resten av livet ditt men samtidig jobbe for å oppnå drømmene dine.

29. Kan du legge ut en plan for både trening og mat hver dag i en uke? Slik at vi kan følge planen og muligens oppnå resultater?
Det kan jeg gjøre og jeg jobber med det i dette øyeblikk.

1017542-9-1404587497480

30. NÅR begynte du å se resultater? Føler jeg har holdt meg unna godteri og det jeg skal, trener 5 dager i uka men skjer ikke så mye:-( litt frustrerende og umotiverende)

Etter ca 3 måneder begynte jeg å se tydelige resultater. Hvor lenge har du holdt på? Hvordan og hvor ofte trener du? Hvordan og hvor mye spiser du? Husk at resultatene kommer, men det tar tid og det handler om å ikke kaste seg ut i det med 6 dagers trening med brokkoli og torsk hver dag fra morgen til kvelds. Du bør tenke livsstilsendring istedetfor slanking eller diett for på den måten kan du se hva som er realistisk for deg å holde på med dag ut og dag inn livet ut. Hvordan spiser du foreksempel i helgene og hvilke endringer tror du selv du kan gjøre for å få resultater? Vær alltid ærlig med deg selv.

Les også: 6 tips som får søtsuget til å forsvinne!

31. Gjorde du om mye på kostholdet eller spiste du det vanlige, men mindre porsjoner?
Jeg måtte endre kostholdet totalt fordi slik jeg levde og spiste var så dårlig at det ikke hadde gitt meg resultatene og helsen jeg ønsket og ville ha. Jeg gikk fra å spise svært mye raske karbohydrater, pasta, junkfood, en del alkohol, godterier og lignende til å spise sunne matvarer med høyt proteininnhold, masse grønnsaker, egg, havregryn, fullkornris, bær og lignende. Jeg tror faktisk jeg spiser mer i matmengde den dag i dag enn jeg gjorde da jeg levde usunt, men siden maten inneholder færre kalorier legger jeg ikke på meg av den slik som jeg gjorde av all den usunne maten. Innimellom spiste og spiser såklart jeg også litt godterier og junkfood, men ikke i nærheten av så så ofte som før og i små porsjoner.

1017542-8-1415725873177

32.  De bildene du legger ut er virkelig inspirerende! Wow, så bra jobba! Jeg driver også å trener for å gå sammen litt og for å bygge muskler, men aner ikke hva jeg kan og ikke kan spise?
Synes det er litt vanskelig..kanskje du har noen tips?

Tusen takk for det, så hyggelig å høre! Så flink du er! Det handler litt om hva målet ditt faktisk er og hva du ønsker å oppnå med treningen. Er det bare å bygge mer muskler eller er det også å forbrenne fett? Tipsene mine generelt er uansett å få i seg nok proteiner. Minimum 1.5 gram pr kg kroppsvekt samt å trene styrketrening. Ikke vær redd for å presse deg på trening og for å løfte tungt men pass på at du gjør øvelsene rett så du unngår skader. Hvis du ikke spiser nok proteiner når du trener bryter du musklene ned istedetfor å bygge dem opp. Ønsker du å brenne fett i tillegg kan du jo ta en titt på karbohydratmengden du får i deg samt fra hvilke matvarer? Kanskje du kan kutte litt ned på noen raske karbohydrater og erstatte dem med tregere karbohydrater? I tillegg er det viktig å få i seg nok sunt fett fra fisk, sunne oljer og lignende. Tren gjerne litt kondisjonstrening ved siden av styrketrening.

33. Hvor ofte trente du?
Jeg trente ca 3 – 5 dager i uken og innimellom hadde jeg opphold på en uke grunnet behov for hvile før jeg fortsatte.

Les også: Fra xxl til small! 23 kg ned i vekt hjemme i egen stue!

34. Hvor mye vekter begynte du med? Kostet det mye for de?
Manualene jeg begynte med kostet 599,- på G-sport hvis jeg ikke husker helt feil og er 10kg manualer man kan variere vekten på med å skru vektplatene av og på.

wa2wotrening3-683x1024

35. Hva gjør du når du ikke har noe motivasjon til å trene? Telte du kalorier? Er du redd for å noen gang gå opp i vekt igjen?

Hvis jeg ikke klarer å finne motivasjonen i det hele tatt hender det jeg tar meg fri, men jeg forsøker alltid å presse meg til trening selvom jeg ikke har motivasjon. Er det derimot det at jeg er svært sliten som gjør at jeg ikke finner motivasjon tar jeg en pause, men forsøker alltid på nytt igjen neste dag. Jeg telte ikke kalorier slavisk men lærte meg sånn ca hva jeg fikk i meg av de forskjellige matvarene slik at jeg hadde en pekepinn på om jeg spiste 2000 kalorier eller 3500 kalorier foreksempel. Jeg leste bakpå varedeklarasjoner og satte meg inn i hva jeg puttet i kroppen min. Jeg er ikke redd for å gå opp i vekt igjen den dag i dag. Hadde jeg vært det hadde ikke før og etter bildene mine ligget ute på nett og på bloggen min. Jeg husker godt jeg fortalte Andreas ” Hvis jeg noensinne legger ut disse bildene av hvordan jeg så ut før, da vet jeg med sikkerhet at jeg har kommet til det punktet hvor jeg aldri kommer til å legge på meg kiloene jeg har mistet noensinne. Unntaket er kun ved en eventuell graviditet. Hehe”

Jeg håper alle dere som stilte spørsmål har fått gode nok svar på det dere lurte på. Er det noe annet er det bare å fyre løs med spørsmål i kommentarfeltet her eller på wawoblogg så skal jeg svare så godt jeg klarer.
LIK innlegget om du fikk noen gode tips og vil jeg skal fortsette med spørsmålsrunder innimellom:*

Les Del 1 HER , Del 2 HER

2 Comments

  1. Du er så flink!! <3 beundrer deg!

    1. Tusen hjertelig takk for det kjære deg <3 🙂

Write a comment

Your email address will not be published.