Slik spiste jeg meg slank!

Nå har det tikket inn mengdevis med henvendelser fra dere om jeg kan legge ut dagseksempler rundt hvordan jeg spiser slik at dere kan få enda mer inspirasjon og pekepinn på hvordan jeg har spist under vektnedgangen min. Derfor skal jeg i dag dele 7 forskjellige eksempler med dere, altså en uke og så vil jeg påpeke at du selvfølgelig ikke skal eller trenger å følge disse eksemplene slavisk, men du kan kanskje få en liten pekepinn på hva du kan endre på i matveien for å få de resultatene du ønsker nå mot sommeren. Husk at vi alle er forskjellige og det som fungerer for meg trenger ikke nødvendigvis være den perfekte løsning for deg. Prøv deg frem, ikke gi deg og stå på!

Les også: Slik får du sommerformen på 2 måneder!

wa2wowa2wo

Jeg vil for ordens skyld nevne at jeg er ca 1.74 cm høy og veier nå 61 kg. Husk å ta hensyn til din egen høyde, vekt og aktivitetsnivå og finn ut hvor mange gram proteiner du bør få i deg minimum hver dag samt ca kalorimengde i forhold til resultatet du ønsker og aktivitet. Er du usikker på dette kan du få hjelp av noen som er sertifisert eller du kan forsøke å bruke google til å lese deg opp på dette. Jeg anbefaler ca 1.5 gram minimum med proteiner pr kg kroppsvekt.

1017542-12-1416924134186.jpg

7 typiske dagseksempler på mat jeg spiser og spiste under vektnedgangen på 23 kg:
Mandag:


Frokost: Glutenfri havregryn med rismelk, rosiner og blåbær + jordbær proteinshake og omega 3 tilskudd.
Mm:      To neve pistasjenøtter
Lunsj:    Omelett med egg, karbonadedeig, søtpotet, grønnsaker, bacon og egg. Oppskrift her.
Etter T:  Proteinshake og to never rosiner
Mm:       Et par gulrøtter og en neve bær
Middag: Kyllingfilet med grønnsaker og fullkornris. Ingen saus ( Innimellom dropper jeg ris)
Kveld:    Smoothie med bær, egg og lett kokosmelk. Oppskrift her.

Tirsdag:
Frokost: To lavkarbo knekkebrød med egg, kalkunfilet og grønnsaker + omega 3 tilskudd og proteinshake.
Lunsj:    Salat med kylling, egg og grønnsaker.
Middag: Biff med søtpotet chips og stekte grønnsaker.
Mm:       Proteinbar.
Etter T:  Proteinshake og en liten banan.
Kvelds:  Middagsrester.

collage

Onsdag:


Frokost: Bananpannekaker med blåbær og sukrin + omega 3 tilskudd. Oppskrift her.
Mm:      To never cashew nøtter.
Middag: Torsk med bacon, søtpotet og grønnsaker.
Etter T:  Proteinshake og en liten skål rosiner.
Kvelds:  Eggerøre av 3-4 egg med løvtynn skinke og grønnsaker.

Torsdag:
Frokost: Havregrøt med sukrin, nøtter og bær + proteinshake sjokoladesmak og omega 3 tilskudd.
Mm:      Raw bar med erteprotein.
Lunsj:    To skiver grovt glutenfritt brød med kokt egg og skinke + paprika og agurk.
Middag: Glutenfri grov spagetti, tomatpurre, grønnsaker og karbonadedeig. ( Innimellom dropper jeg spagetti )
Mm:       En neve nøtter.
Kvelds:  Middagsrester.

Fredag:
Frokost: Smoothie med bær, litt frukt og proteinshake + omega 3 tilskudd.
Lunsj:    Kyllingsuppe med lett kokosmelk og grønnsaker.
Middag: Taco uten lefse/skjell med tacokrydder, kyllingkjøttdeig og masse grønnsaker.
Kos:       Hjemmelaget kakao med mandelmelk, ren kakao og sukrin gold + litt oppkuttet frukt.
Kvelds:  Et par lavkarbo knekkebrød med ost, hamburgerrygg og grønnsaker.

Lørdag:
Frokost: Havregryn med soyamelk, rosiner og jordbær + proteinshake jordbærsmak og omega 3 tilskudd.
Lunsj:    To glutenfrie grove skiver med lett syltetøy og sukkerfri brus.
Etter T:   Proteinshake + en neve rosiner.
Middag: Hjemmelaget grov, glutenfri pizza med karbonadedeig, tomatpurre, grønnsaker og lettost.
Snacks:  Et par hjemmelaget sjokoboller med sukrin gold og en liten skål popcorn + sukkerfri brus. Oppskrift her.
Kvelds:  Middagsrester.

Søndag:
Frokost: Egg og bacon med salat.
Middag: Strimlet svinekjøtt og wok grønnsaker + eventuelt litt brun ris.
Mm:      Et par never nøtter og en kopp te.
Kvelds: Tre lavkarbo knekkebrød med proteinrikt pålegg og eventuelt litt middagsrester senere.

1017542-8-1401493325350

Proteinpulveret dere har spurt mye om er Whey – 80 med stevia søtning og dere får tak i det HER (adlink)

Les også: Tabben du gjør i helgen som ødelegger vektnedgangen din!

LIK innlegget om dere vil ha flere dagseksempler og også treningsplaner fremover! På den måten kan jeg måle hva dere vil ha mer og mindre av og slik bli en enda bedre motivator for dere! Ha en nydelig søndags kveld:*

11 Comments

 1. Hvor viktig er protein for vektnedgangen?

  1. Proteiner er viktig generelt for kroppen, enten du skal ned i vekt, opp i vekt eller holde en stabil vekt. Dette kommer av at proteiner er kroppens byggestener og er viktig for muskelmassen. Veldig mange som ikke får resultatene man ønsker kan nok ha godt av å få opp protein innholdet i kostholdet sitt. Når du spiser proteiner under en vektnedgang hjelper du kroppen til å bevare og eventuelt også bygge litt muskler samtidig noe som igjen kan hjelpe til med følgende: 1. Du slipper å bli slapp og “pløsete” like lett 2. Siden du beholder muskelmasse beholder du også og potensielt øker fettforbrenningen og det er jo nettopp det man ønsker når man skal ned i vekt. Hva hjelper det å gå ned i vekt hvis det eneste du mister er musklene som da igjen fører til at du kanskje får en smalere kropp men beholder fettet og blir seendes helt lik ut som før, bare i en mindre versjon. Proteiner hjelper deg til å “forme” kroppen, altså flatere mage, mer sprettrompe etc etc:)

 2. har du noen forslag til hva man kan spise istedet for nøtter?Jeg er ikke så veldig glad i nøtter med mindre de er bakt inn i kaker eller drysset over salater 🙂

  1. Nøtter er vel hovedsakelig først og fremst kjent for de sunne fettsyrene og disse kan du få fra andre kilder også, foreksempel sunne oljer. Her kan du brukt Google og annen lesing som hjelpe verktøy for å lære mer og finne ut egenskapene til forskjellige matvarer:) I tillegg inneholder nøtter en del forskjellige vitaminer og andre stoffer som er godt for helsen men nøtter i seg selv inneholder også mye kalorier, så det er lurt å begrense seg. Det er kanskje ikke en utfordring for deg som ikke er så glad i nøtter, men for meg derimot, heheh:)

 3. Linnea Grorud

  Du er en stor inspirasjon! Også ser du fantastisk bra ut 😀

  1. Tusen tusen takk skal du ha! <3 🙂

 4. Hei. Håper jeg ikke maser så mye, men har sendt deg en Mail så det er fint hvis du sjekker den. 🙂 takk på forhånd

 5. Hvor lang tid brukte du? 🙂

  1. Jeg brukte rundt 1 år på å gå ned sånn 22-23 kg 🙂

 6. Anne-Kariin

  Tusen takk for dette, jeg vender tilbake til det med protein. Har samme pulveret som deg, men hvor mye pulver tar du da to ganger til dagen og hva blander du det ut i? Jeg trener muligens 3 dager i uken, det vil si etter ditt oppsett kan jeg ta proteinshake til frokost hver dag og ta etter jeg har trent i tillegg tre dager i uken?

  1. Bare hyggelig:) Jeg tar en shake om dagen maks, men i perioder tok jeg også en om morgenen ved siden av havregrynet for å få i meg nok. Spiser man sunt og balansert får man som regel i seg nok, men det kan være lurt å ta shake etter styrketrening foreksempel ihvertfall:) Jeg blandet det alltid med vann:) Hvis jeg trente tre dager i uken hadde jeg tatt shake etter trening ihvertfall de dagene du trener og eventuelt en om dagen de andre dagene hvis du føler du har behov for det. Du kan forsøke å regne ut hvor mange gram protein du får i deg daglig ca og ta det litt derfra foreksempel:) Husk at jeg deler kun egne erfaringer og er ikke sertifisert til å sette opp noen “plan” på noen måte:)

Write a comment

Your email address will not be published.