Fra XXL til SMALL – Svar på spørsmål fra dere!

Del 1 ( Les Del 2 HER )

collagewa2woforno2

1. Synes du selv at du personlig og bloggen din har forandret seg etter vektnedgangen?
Svar: Ja, absolutt. Dette av flere grunner. Jeg er så mye mer lykkelig enn jeg noensinne trodde jeg kom til å bli eller hadde mulighet til å bli, noe jeg også mener gjenspeiler seg i bloggen og hvordan jeg skriver innleggene på bloggen. Jeg skriver kanskje på en mer positiv måte enn tidligere, nettopp fordi jeg er et mer positivt menneske all over. I tillegg har etterspørselen etter trening og kostholdsinnlegg på bloggen min vært såpass stor over såpass lang tid at jeg til slutt valgte å integrere dette som en fast del av bloggen, men jeg måtte være klar for det personlig samtidig som jeg ville vite at jeg kunne formidle vektnedgangen min og tipsene mine på en sunn og rett måte til dere. Ved siden av dette trives jeg generelt mye bedre med meg selv og er derfor også blitt om mulig enda mer glad i mote og klær. Jeg er fremdeles den samme personen jeg var tidligere, med nøyaktig samme verdier, men en stor dose mer glad i livet.

2.  Når begynte du å trene / slanke deg?
Svar: Jeg har vel sånn sett trent frem og tilbake, av og på siden jeg var tenåring, men med store opphold, jojo – slanking og ikke helt visst hva jeg har holdt på med i alle år. Jeg har også forsøkt utallige dietter uten hell. Den dagen jeg bestemte meg for å gjøre det skikkelig var i desember 2013, den samme dagen jeg bestemte meg for å lære meg å bli glad i meg selv og da var også første gangen jeg fikk ordentlige resultater. Jeg kan ikke engang forklare hvor stor tro jeg har på at det å lære seg å elske seg selv på godt og vondt, kan snu livet ditt opp ned og føre til at du kan få akkurat det du drømmer om.

wa2wo1mar15

3. Hvor lang tid tok det før du så resultater?
Svar: Etter ca 3 måneder husker jeg godt at jeg så tydelige resultater, men jeg vet at det naturlig nok kom resultater også tidligere enn dette. Tingen er at jeg ikke var sånn veldig opptatt av å veie og måle meg hele tiden. Det eneste jeg visste og holdt fokuset på er at denne gangen skulle jeg få det til, men at det mest sannsynlig kom til å ta litt tid så jeg bestemte meg for ikke å stresse med tiden. Dette anbefaler jeg også alle andre som vil endre livsstilen sin å gjøre. Ta det med ro, ikke bruk tiden på å stresse men på å lære, utvikle deg og hold fokuset på målet så når du dit til slutt uansett.

4. Hvilket treningsutstyr har du hjemme som du bruker til trening?
Svar: Jeg har tredemølle, elipsemaskin, sykkel, vektstang med tilhørende vekter, fri vekter, matter og en god del trenings DVD – er. ( Til dere som liker å bruke DVD vil jeg anbefale Jillian Michaels sine). Tidligere har jeg ikke hatt noe som helst utstyr og da har jeg kun brukt flasker med vann til å løfte, brukt egen kropp til forskjellige styrkeøvelser og rask gange eller jogging som kondisjonstrening. Man trenger ikke mye utstyr for å sette i gang. Vil du lese mer om hjemmetreningen min kan du ta en titt HER og følge med videre her på bloggen for forslag til treningsplan og øvelser.

collagewa2wowa2wo

5. Hvordan er ditt kosthold?
Svar: Jeg vil si at kostholdet mitt er relativt sunt, men også jeg kan selvfølgelig bli bedre, noe jeg jobber mot. Er det noe jeg vil bli bedre på er det å spise mer fisk, mer grønnsaker og å kutte ut sukkerfrie drikker 100%. Vil du lese mer detaljert hvordan jeg spiser kan du ta en titt HER og følge med videre her på bloggen for forslag til matplaner og hvordan en dagsmeny ser ut for meg.

6. Drakk du alkohol under vektnedgangen din? Isåfall, hva drakk du?
Svar: Ja, det gjorde jeg men jeg kuttet drastisk ned i forhold til tidligere. Før var jeg ute og festet hver helg og da drakk jeg ganske mye. Under vektnedgangen kuttet jeg ned på selve mengden samt holdt meg unna sukkerholdige drinker med mye kalorier. Jeg drakk og drikker som oftest lettere cider samt hvitvin, og innimellom rødvin og champagne.

7. Hva holdt motivasjonen din oppe?
Svar: I starten tror jeg det var følelsen jeg hadde etter en god treningsøkt og hvordan kroppen min reagerte rent fysisk på det å spise så sunt i forhold til hvordan jeg spiste tidligere, noe som igjen påvirket psyken og sinnstemningen min enormt. Dette gjorde meg glad og hver gang jeg spiste noe usunt følte jeg meg dårligere og mindre glad. Etterhvert begynte jeg å se resultater som igjen påvirket motivasjonen min enormt. Hele tiden har jeg jobbet svært mye med tanker og motivering av meg selv på innsiden. Etterhvert har jeg også brukt bilder som inspirasjon, egne før og etter bilder og visuelle tanker om hvordan jeg føler meg når jeg har nådd målet mitt. Det hjelper alltid å se for seg og kjenne på følelsen av hvordan ting er når man har oppnådd det man jobber for. Etter at jeg begynte å dele opplevelsen min med dere har dette også vært med å booste motivasjonen min på nytt og på nytt for dere er bare så fantastiske og tilbakemeldingene har vært helt overveldende!

wa2wop2

8. Hvordan kom du i gang med selve treningen?
Svar: Jeg bestemte meg, rett å slett. Det høres ganske simpelt ut og noe som jeg hadde ristet på hodet av tidligere siden det ikke hadde gitt meg et godt nok svar, men jeg bestemte meg for å gjennomføre det og da gjorde jeg det også. Jeg har forsøkt tusenvis av ganger uten hell, men denne gangen hadde jeg bestemt meg, og da skjedde det. Jeg tror man trenger å se hvor sterk man egentlig er og hva man faktisk er kapabel til, så vil du se at det å bestemme seg, gjør at du får det til.

9. Jeg synes det er vanskelig dette med kosthold og mat siden det er så mange fristelser og påvirkning fra folk som synes jeg er kjedelig hvis jeg ikke spiser snop etc.
Svar: Jeg kan godt forstå at du synes det er vanskelig, og ja det er mange fristelser men det handler om å velge og spør deg selv: HVOR mye vil du dette og hvorfor? Er lysten og tilfredsstillelsen av den usunne maten som varer bare en liten stund verd det for deg? Dette med påvirkninger fra folk er nok noe de aller fleste av oss opplever og det er helt klart at dette kan være tøft, jeg opplever det selv konstant men det handler om å være hard med deg selv og samtidig være tøff nok til å gi beskjed til menneskene rundt deg: “Jeg er ikke kjedelig, dette er viktig for meg og jeg hadde satt pris på om dere heller kunne støttet meg i det istedetfor å slenge med leppa, tusen takk”. Slike tilbakemeldinger stopper som regel munnen på de fleste, ihvertfall for en liten stund. Ta valget ditt, gjør det du må gjøre for deg selv og forsøk å ignorere påvirkninger fra andre mennesker. Det er DU som bestemmer over deg selv, din kropp, din helse og ditt liv.

unnamed4

10. Jeg føler det går så sakte, jeg har kuttet ut sjokoladen, og har mistet mye av søtsuget (og når jeg først spiser godteri så tar det mye kortere tid før jeg er “fornøyd” enn tidligere). Tilslutt litt kudos, du nevnte i en kommentar til meg at du nesten ikke veide deg, og utelukkende brukte målebånd. Etter denne kommentaren har jeg sluttet å veie meg flere ganger om dagen, nå veier jeg meg maks en gang i uka (og hodet er myyyye lettere) ooog når jeg først veide meg+ målte meg hadde jeg gått opp 1 kg, men ned 1 cm rundt magen. Tusen takk!! 🙂
Svar: Gratulerer så utrolig mye med fremgangen din og all ære til deg med tanke på hvordan du har klart å la vær å veie deg så ofte, det er rett å slett fantastisk og du bør være stolt! Husk at det gjerne skal gå litt sake, men selvfølgelig ikke for sakte. Når ting tar tid er også ofte da det skjer faktisk varige endringer, forsøk å være tålmodig. Ta en dag av gangen, vær lærevillig hele tiden og stå på så skal du se at resultatene fortsetter!

Psst! Vinneren av den store påskekonkurransen på wawoblogg er trukket:

wa2wopaaske

DEL 2 med svar fra spørsmålsrunden kommer denne uken. Følg med HER for å få det med deg i tillegg til forslag til matplaner, treningsplaner og treningsøvelser!
LIK gjerne innlegget om du vil ha enda flere slike poster og still gjerne spørsmål om det er noe annet du lurer på så skal jeg svare så godt jeg bare klarer.
( Del 2 ute nå HER)

7 Comments

 1. Jenny Raquel

  Du er så flink, og jeg er så stolt av deg! Fortsett slik! <3

  1. Tusen takk fineste flinkeste du <3

 2. Hei. Syntes det var litt vanskelig og se på bildet, men fikk du strekkmerker fra du var tykk? Og åasen ser dem evt ut nå og åssen har dem reagert etter evt solarium? Har fått noen etter graviditet så er litt nyskjerrig på det 🙂

  1. Hei du:) Ja, jeg har strekkmerker som jeg tror kommer av en kombinasjon av at jeg var stor og fordi jeg vokste helt enormt i høyden sånn plutselig i tenårene. Strekkmerkene mine er ikke veldig tydelige og er kun på sidene på hoftene. Jeg har ikke brukt solarium da jeg ikke soler meg i solarium pga de potensielle skadeeffektene av det og jeg anbefaler heller ingen å bruke solarium men jeg vet at strekkmerker kan bli mindre synlige ved å sole seg litt hos noen mennesker, mens hos andre har det ikke gitt noe effekt. Strekkmerker påstår også noen kan bli mindre synlige av spesielle kremer, oljer og lignende men ikke noe som jeg vet er bevist.

 3. Hvor lang tid brukte du på og bli sånn som du er i dag?

  1. Hei du. På å bli slik jeg er i dag har det gått ca 1 år og 4 mnd:)

 4. Hei du:) Ja, det har jeg. Ta en titt her hvor jeg har skrevet ned de beste tipsene for å få best mulig ( men varig) resultat: http://www.wa2wo.com/2015/03/2… Lykke til og bare spør om du lurer på noe mer:D

Write a comment

Your email address will not be published.