Oppskrift på sjokoladekuler!

Når det er høytid må det nesten være lov å kose seg litt ekstra og i den anledning vil jeg dele en av mine favoritt godsaker med dere som samtidig inneholder en god del sunne ingredienser: Blant annet havregryn, kakao og kokosolje. Men vær obs: Kaloriinnholdet er likevel høyt så det holder med et par kuler. Dere trenger ikke følge mitt eksempel med å spise ti kuler i slengen.

Oppskriften fant jeg aller første gang i Cocosa sitt oppskrifthefte da jeg bruker Cocosa kokosolje selv i matlaging. Det eneste jeg gjør annerledes i denne oppskriften er å kutte ut kaffe da jeg ikke er så glad i den smaken, men om dere ønsker må dere gjerne adde 4 ss sterk kaffe til oppskriften.

Jeg har også brukt helt vanlig sukker i denne oppskriften. Det man dog kan gjøre er å bruke sukrin eller sukrin gold istedetfor om man ikke vil bruke sukker eller ikke har cocosa sukker tilgjengelig, noe jeg selv gjør ofte. Da disse ble laget til familien i påsken med det jeg hadde tilgjengelig valgte jeg å bruke sukker i denne omgang. Bruker jeg sukrin pleier jeg å ta et par teskjeer og prøver meg litt frem med å smake på deigen underveis.

Les også: Gå ned i vekt med denne lavkarbo omeletten / Oppskrift


wa2wok13

Du trenger:
125 g Cocosa Extra Virgin
200 g havregryn
180 g sukker / cocosa sukker ( Eller noen skjeer sukrin/ sukrin gold om du ikke har cocosa sukker tilgjengelig og ønsker sunnere sjokoladeboller )
40 g kakao
1 ss honning
2 ts vaniljesukker
Kokos eller nøtter til å rulle kulene i
( 4 ss kaffe om du liker smaken av kaffe)

wa2wok10


Så enkelt gjør du det:
Bland alle ingrediensene i en bolle, smelt kokosoljen i varmt vannbad og tilsett oljen sammen med resten av ingrediensene. Bland alt godt sammen.

wa2wok4


collagewa2wo


wa2wok6

Sett deigen i kjøleskapet 10 – 15 minutter og hakk opp nøtter i små biter hvis du vil bruke nøtter til å rulle kulene i. Du kan også eventuelt kun bruke kokos.

Les også: Slik får du sommerformen på 2 måneder!

wa2wok11


wa2wok8


wa2wok9

Når deigen har stått 10 – 15 min i kjøleskapet tar du den ut og former til små kuler som du dypper i eller ruller i hakket nøtter og kokos.

wa2wok12


Sett kulene kjølig frem til de skal serveres og du har nydelig påskegodteri på 1 – 2 – 3!

wa2wok13


Jeg håper dere likte denne lille, enkle deilige oppskriften også håper jeg dere klarer å nyte påsken! I dag har jeg vært med familien og jogget, gått tur og spist nydelig mat pluss laget disse kulene som falt i smak hos hele gjengen. Ikke rart. Nå må jeg bare forsøke å begrense meg en smule ihvertfall.

Les også: Slik unngår du å legge på deg i påsken!

LIK gjerne innlegget om dere vil jeg skal fortsette å dele oppskrifter fremover både på middager, lunsj, frokost, snacks etc og nyt resten av påsken!

11 Comments

 1. Disse MÅ jeg prøve, men butikken er jo stengt i dag så jeg får vente til i morgen 🙂 Mangler kakao og kokos 😛
  Hvor mange kuler får du ca av oppskriften? Hvordan oppbevarer du de? Kan de fryses? 😀

  Fortsatt god påske!

  1. Så hyggelig å høre!:D Jeg får ca 20 kuler, det kommer litt ann på størrelsen du lager dem i:) De oppbevares i kjøleskap til de skal spises, jeg har aldri fryst dem siden de forsvinner på null komma niks her, men man skulle nesten tro det var mulig. Du kan jo teste det ut:) God påske!:D

 2. Den så veldig god ut. Hvor får man tak i cocosa? Kan ikke huske å ha sett det på matbutikkene her.

  1. Det er kjempegodt!:) På helsekosten, ellers er det mulig å bruke generell kokosolje vil jeg tro, bare at Cocosa er svært god på smak så da er man sikker på resultatet:)

 3. Bare morro og good påske til deg å dine å!:D

 4. Slengte meg på 100 dagers godtestreik for snart 4 uker siden, så denne påsken blir det ikke sjokolade-kuler her i gården! Ikke spist noe søtt eller salt og er veldig fornøyd med det! Min sukker-stopp varer til 1.juli, da jeg startet etter deg! Takk for stor inspirasjon om alt du skreiv rundt godte-stoppen og hva som motiverte deg til å starte første gangen i 2013! Har virkelig bestemt meg og gleder meg til å se hva det vil gjøre med kroppen! Så: takk!

  1. Så utroolig flink du er, gratulerer så mye!!!:D Det er helt fantastisk og jeg setter så stor pris på tilbakemeldingen! Stå på!!:D

 5. Hei! Du dropper ikke bare kaffen, men du tilsetter faktisk sukker til en oppskrift som i utgangspunktet ikke innholder sukker. Hva er grunnen til at du gjør det? Når du i tillegg oppfordrer lesere til å kutte ut sukker. Ellers synes jeg du har flotte tips 🙂

  1. Hei:) Det har du rett i at jeg gjør, jeg har ikke prøvd cocosa sukker og har derfor brukt vanlig sukker når disse ble laget til påske. Grunnen til at jeg gjør det er fordi 1. Jeg har ingen behov for å lete etter et spesifikt merke når jeg synes det er helt ok å bruke litt sukker innimellom, og spesielt i en oppskrift til påskegodteri og 2. Jeg er ikke fanatisk og mener ikke at man trenger å kutte ut sukker 100% i kostholdet, dette har jeg heller aldri frontet her på bloggen som noe alle bør gjøre slik som du fremstiller det her. Jeg har oppfordret folk til å kutte ut godteri i selve godteriavtalen og jeg har oppfordret til å begrense seg når det kommer til alle usunne fristelser, men ikke bare raffinert sukker spesielt. Kaffen er fjernet fordi jeg ikke liker kaffe og har ingenting å gjøre med helse. På instagram har jeg også skrevet blant annet skrevet i denne oppskriften at man kan velge å bruke foreksempel sukrin, men dette ble glemt i forbifarten ser jeg her så det skal jeg adde til:)

   1. Carina

    Takk for et flott svar 🙂 Var nysgjerrig – det var derfor jeg måtte spørre. Synes det er flott at du ikke er fanatisk, det betyr at du har et normalt forhold til mat. Du er en av de bedre forbildene når det kommer til “alt med måte”. Ha en fin dag videre 🙂

   2. Det skulle bare mangle vet du:) Så utrolig hyggelig å høre, takk skal du ha og ha en flott dag videre selv 🙂

Write a comment

Your email address will not be published.