Slik får du sommerformen på 2 måneder!

April er rett rundt hjørnet noe som betyr at sommeren kun er 2 måneder unna, men fortvil ikke. Selvom jeg personlig ikke er fan av å skulle stresse med å komme i form på kun et par måneder før bikinisesongen har jeg likevel ikke noe i mot det å stramme inn litt ekstra på rutinene før sommeren og enten du er i god form, middels eller dårlig form får du gjort en god del på 2 mnd – HVIS du bestemmer deg for det vel å merke.

wa2wosommer11

Da så mange av dere lurer på nettopp dette disse dager med hvordan komme i form før sommeren tenkte jeg i dag å komme med noen av mine beste tips som jeg har lært underveis i vektnedgangen min og som forhåpentligvis kan være nyttig for dere også.

Les også: 10 katastrofale unnskyldninger for ikke å trene. Kjenner DU deg igjen?

1. Øk proteininntaket ditt fra og med nå. Regn ut ca hvor mye proteiner du får i deg pr døgn og sørg for å få i deg minimum 1.5 ( gjerne 2 ) gram protein pr kg kroppsvekt. Matvarer med høyt proteininnhold er for eksempel rent kjøtt av flere slag, biff, karbonadedeig, kylling, kalkun,  fisk, egg, flere magre meieriprodukter, proteinshakes med mer. Les deg opp på det og få i deg proteinene dine.

2. Tren styrketrening 3 – 4 ganger i uken. Her må du gjerne presse grensene dine og løfte hardt men vær forsiktig så du ikke får skader. Det er svært viktig å lære seg øvelsene rett slik som jeg har forklart tidligere. Vil du ha en komplett god oversikt over øvelser vist i video og forklart i tekst kan du ta en titt HER.

3. Tren gjerne litt kondisjonstrening. Jeg elsker å ta meg en kort joggetur på 20 min om morgenen før frokost et par ganger i uken, og det holder for meg. Å løpe i timesvis på tredemøllen eller stå på elipsemaskinen i en liten evighet synes jeg ikke det er kjempestort poeng i. Da ville jeg heller satset på kortere, mer intense kondisjonsøkter ved siden av styrketreningen som bør være første pri om du vil komme i form raskt.

4. Sov nok om nettene og få nok hvile. Få minst 8 – 9 timer søvn hver natt og bestem deg for at du skal la kroppen få nok hvile ved siden av treningen. Dette er viktig.

wa2wo

5. Drikk nok vann og ha gjerne med deg vannflaske.

6. Dropp godterier, potetgull, kaker, is, brus og annet godteri – ihvertfall i disse 2 månedene for å få resultater raskest mulig. Hiv deg gjerne med på “100 dager uten godteri”

7. Kutt ned på alkohol og helgefestingen. Dette kan fort bremse fremgangen din, men gjør du det med måtehold som jeg anbefaler med alt annet er det selvfølgelig ingenting i veien for å kose seg en gang i måneden foreksempel.

8. Kutt litt ned på karbohydratene og spesielt raske karbohydrater. Mange kan veldig enkelt og med fordel kutte litt ned på karbohydratene og slik få enda bedre resultater. Du kan også bytte ut hvit ris med brun ris, lys pasta med fullkornpasta, vanlig potet med søtpotet etc.

1017542-10-1396470169045

På bildet over ser dere et av bildene jeg publiserte i fjor etter 3 måneder med trening og sunt kosthold. Dongerishortsen var helt stram 3 måneder før dette bildet og det gjorde jeg ved å spise nok proteiner, sunn mat og trene en kombinasjon av både styrke og kondisjonstrening. Løsningen er enkel, men for å lykkes må du bestemme deg.

9. Vær aktiv istedetfor å sitte på rompa. Ta trappene istedetfor heisen, gå turer, beveg deg i ferier og helger også og forsøk å få mest mulig aktivitet inn i hverdagen.

10. Synes du det er vanskelig å få i deg nok proteiner, gå til innkjøp av proteinshakes og ta en shake rett etter trening minimum. Jeg hadde ikke klart å fått i meg det jeg skal ha uten proteinshakes og drikker 1 til 2 om dagen, det har jeg gjort under hele vektnedgangen på 23 kg i over ett år. Shaken jeg bruker er denne. (adlink)

Les også: Gå ned i vekt med denne lavkarbo omeletten / Oppskrift

Sist men ikke minst: Tro på deg selv, ikke stress, du trenger ikke å se “perfekt” ut. Alt handler om velvære, helse og glede og det viktigste er at DU får noe ut av det, ikke hva andre mener du bør gjøre.
LIK gjerne innlegget om dere vil ha flere slike innlegg fremover og følg med på Wawoblogg for å få opp tips om trening, kosthold, oppskrifter og motivasjon i feeden din!

4 Comments

  1. Hvor mange prosent karbo skal man spise hver dag?

    1. Hei du:) Det er helt umulig å gi et konkret svar på av følgende grunner: 1. Det kommer først og fremst an på hva kroppen din og du har behov for og det avhenger av blant annet alder, vekt, høyde og aktivitet. Alle har forskjellige behov her. 2. Det kommer også an på hva målet ditt er med å kutte ned på karbohydratene. Skal du ned i vekt eller kanskje bare i fettprosent, eventuelt begge deler? Skal du opp i styrke og muskler? Skal du vedlikeholde, eller skal du kanskje opp i vekt? Alle disse faktorene må taes hensyn til og om du vil få konkrete anbefalinger anbefaler jeg deg personlig å ta kontakt med en sertifisert dyktig ernæringsfysiolog og event personlig trener som kan gi deg råd, hjelp og sette opp mat og treningsplan tilpasset deg på en god, trygg måte:)

  2. Hvor mange prosent karbo skal man spise hver dag?

    1. jeanettewa2wo

      Hei du:) Det er helt umulig å gi et konkret svar på av følgende grunner: 1. Det kommer først og fremst an på hva kroppen din og du har behov for og det avhenger av blant annet alder, vekt, høyde og aktivitet. Alle har forskjellige behov her. 2. Det kommer også an på hva målet ditt er med å kutte ned på karbohydratene. Skal du ned i vekt eller kanskje bare i fettprosent, eventuelt begge deler? Skal du opp i styrke og muskler? Skal du vedlikeholde, eller skal du kanskje opp i vekt? Alle disse faktorene må taes hensyn til og om du vil få konkrete anbefalinger anbefaler jeg deg personlig å ta kontakt med en sertifisert dyktig ernæringsfysiolog og event personlig trener som kan gi deg råd, hjelp og sette opp mat og treningsplan tilpasset deg på en god, trygg måte:)

Write a comment

Your email address will not be published.