10 katastrofale unnskyldninger for ikke å trene! Kjenner DU deg igjen?

Når noen spør megHvordan får du tid til å trene, spise sunt og gå ned i vekt” og de følger på med ” Du skjønner, jeg har ikke tid fordi jeg har barn, jeg jobber, jeg har ikke mulighet til å få trent 3 ganger i uken uansett, jeg har kroniske smerter, jeg har ikke råd, jeg er altfor sliten etc etc etc” sier jeg følgende:
President Obama trener hver dag så det at du ikke har tid er tull og deretter tar jeg for meg alle de andre grunnene til hvorfor nettopp DU bør trene, på tross av alle “grunnene” til nettopp ikke gjøre det.

Dette med trening og tid er noe alle har mulighet til nettopp fordi det handler om prioriteringer og planlegging. Om du trener så mye som 6 dager i uken ( noe de færreste gjør ) krever det kun fremdeles maks 1 time om dagen ut av et døgn på 24 timer. I dag skal jeg ta for meg litt av de vanligste unnskyldningene som jeg selv får høre konstant når mennesker spør meg om råd og hjelp.
Spør deg selv følgende: Vil du ha tid til trening? Vil du virkelig endre livsstil, helse, kropp og vekt? Hvis du vil, får du det til.

wa2wotrening3

Les også: Lurer du på hva jeg spiste for å gå ned 23 kg? Ta en titt i handlekurven min!

1. Jeg kan ikke dra på treningssenter. Denne unnskyldningen er veldig vanlig, og stol på meg: Jeg skjønner deg mer enn noen. Grunnene til hvorfor du ikke kan eller ønsker å dra på treningssenteret kan være så mangt, alt i fra økonomi til redsel og annet. Svært mange ønsker heller ikke å dra på treningssenter når de er ovevektige fordi de føler seg rett ut beglodd, livredde og fulle av angst. Løsningen er heldigvis ikke langt unna:
Løsning oppsummert: Tren hjemme. Jeg trente hjemme under hele vektnedgangen på 23 kg og skal først nå i år 2015 forsøke meg på treningssenteret. Har du ikke utstyr, er det ingen problem. Du kan starte med å løfte tomme flasker fyllt med vann, du kan løpe i trapper, du kan danse, du kan se treningsvideoer gratis på Youtube eller kjøpe noen DVD plater, du kan trene styrke med egen kropp eller rimelige manualer, du kan hoppe tau, du kan så å si gjøre alt og mulighetene er uendelige. Ikke begrens deg selv, finn en måte å få det gjort på og utfør!

2. Jeg har ikke tid. Jo, du har tid. Jeg kan love deg at om du gransker døgnet ditt helt ifra du står opp til du legger deg er det garantert 1 time der ( i det minste en halvtime) hvor du enten ser på tv, ligger på sofaen, surfer på facebook eller gjør noe annet som kunne vært brukt til trening. Har du noen dager som er totalt fyllt opp fra morgen til kveld så legg treningen utenom de dagene. Planlegging er alfa og omega. De fleste av oss vet nemlig litt hvordan en kommende uke kommer til å foregå og på den måten har vi den unike muligheten til å kunne planlegge dagene våre sånn noenlunde. Om du står opp en time tidligere eller legger deg en time senere for å få gjort unna treningen, er akkurat det samme. Gjør det som passer DEG best!
Løsning oppsummert: Finn tid til treningen i hverdagen, prioriter det og planlegg dagene dine.

3. Jeg kan ingen øvelser og vet ikke hvor jeg skal starte. Hvis du ikke kan øvelser, må du lære deg øvelser og dette kan du gjøre hjemme hos deg selv, på treningssenteret, ved hjelp av en PT, DVD, Youtube, bøker etc etc. Selv har jeg brukt både bøker, google og DVD-er. Listen over muligheter er uendelig og hvis dette er noe du vil lære deg må du rett å slett ta deg tiden til å sette deg inn i treningsøvelser, slik som alle andre også må. Det er ingen snarveier. Er du veldig redd for å gjøre feil kan det være lurt å gjøre det i samråd med noen som er sertifisert.
Løsning oppsummert: Lær deg øvelsene selv eller ved hjelp av noen som er sertifisert og bruk tiden din på det. Alle må lære seg øvelser, du er ikke alene om det.

wa2wocollage

4. Jeg har ikke energi til trening.

Her må du også jobbe for å skape energien til å få det unnagjort og til tider må du nok presse deg litt ekstra for å få gjort unna treningen, men si meg dette: Hvor mange ganger har du egentlig angret på en god treningsøkt? Det er nok heller det motsatte som skjer: Fokuser på følelsen, energien og gleden du får av å ha unnagjort enda en treningsøkt istedetfor å fokusere på at du er sliten. Du må også tenke på hvor du får energien din fra, jo det er fra maten du spiser. Spiser du nok? Spiser du sunt? Spiser du jevnlig? Sover du nok? Drikker du nok vann? Still deg alle disse spørsmålene og finn ut hvor du kan hente mer energi fra. Husk også at trenig GIR deg energi så om du er sliten etter en lang dag, er nemlig noe av det lureste du kan gjøre å komme deg avgårde på trening for å få energien tilbake.
Løsning oppsummert: Bli kjent med deg selv, få i deg nok energi fra sunn mat, hvile og press deg selv avgårde på trening. Trening gir energi!

5. Jeg har vondt i hodet / magen / ryggen eller et annet sted. Det å ha vondt et sted er mye brukt som en unnskyldning for ikke å trene, men nå har det seg slik at trening svært ofte har vist seg å hjelpe mot smerter. Her er det viktig å være ærlig med seg selv. Det er kun du som vet om ryggsmertene er så alvorlige at du virkelig ikke bør bevege deg i det hele tatt (?) eller om du kanskje har litt ekstra vondt og kjenner litt ekstra på dette fordi du ikke orker å trene? Kan du ikke ta deg en rolig treningsøkt  i det hele tatt, eventuelt en rask gåtur eller er det tung styrketrening du ikke klarer? Kanskje du til og med er i stand til å klare en hard treningsøkt, sånn egentlig ? Det er viktig å kunne skille og det er selvfølgelig også viktig å ta det rolig om man virkelig er syk og har smerter. Hvile er et must men alt handler om å lære seg selv og kroppen å kjenne.
Løsning oppsummert: Lytt til deg selv men vær 100% ærlig med deg selv og kjenn etter om du bør ta det rolig eller om du egentlig klarer å gjennomføre en treningsøkt. Kanskje ikke den hardeste økten men en litt roligere økt er tingen, eller kanskje du faktisk bør hvile.

Les også: Fra XXL til SMALL! 23 kg ned i vekt hjemme i egen stue!

6. Jeg er i altfor dårlig form og får ikke til noe. Alle må starte et sted, alle er i dårlig form i starten, det er jo nettopp dette du vil endre på, er det ikke? For å få en endring må du sette i gang, så her er det kun snakk om å sparke seg selv ut av godstolen og komme i gang. Du kommer i form hvis du bestemmer deg for det, du kan endre på dette men du MÅ ønske det selv.
Løsning oppsummert: Start et sted, akkurat som alle andre også må starte et sted. Sammenlign formen din kun med din egen form og ikke andre mennesker og gjør det DU klarer.

7. Jeg ser ikke bra nok ut. Denne følelsen vet jeg smertefullt godt hvordan er men skal jeg si deg noe? Alle har følt det slik en gang, alle føler det slik innimellom og trening har absolutt ingenting å gjøre med hvordan du ser ut. Du skal trene for å bli friskere, sunnere, få det bedre, trives med deg selv og som en bonus får du en flottere kropp! For å klare dette er du rett å slett nødt å legge disse vonde tankene om deg selv bort for en liten stund. Pakk dem bort og sett i gang! Du fortjener å tenke bedre om deg selv. Fokuser på det du ønsker å oppnå!
Løsning oppsummert: Jobb med å endre tankegangen hele veien. DU ser bra nok ut, DU er bra nok, DU er sterk nok og DU får dette til! Hvis jeg får det til, så lover jeg deg at du kan få det til.

wa2wotreningferdig2

8. Jeg har ingen fine treningsklær.

Skal jeg si dere en hemmelighet? Vet dere hva noen av mine favoritt treningsklær er? Trodde dere det var den rosa freshe Nike toppen og den stramme shortsen fra Reebok? Neida. Jeg trives nemlig svært ofte aller best med å trene i en eller annen utvasket, gammel, slitt T – skjorte og utvasket leggings. Da jeg startet vektnedgangen trente jeg kun innendørs i gamle filler. Nå er jeg naturligvis også glad i å trene i freshe, flotte klær fordi jeg trives bedre med meg selv men hele poenget er: Klær er IKKE avgjørende for hva du skal få til eller ikke. Klærne definerer ikke treningen og prestasjonene dine. Ikke tenk så hardt over det, bare sett i gang.
Løsning oppsummert: Klærne avgjør ikke hvem du er og hvordan du presterer på trening. Fokuser på målet fremfor på begrensninger.

9. Jeg vil bli slank, jeg vil ikke ha store lår eller se ut som en body builder. Denne kan dere for lengst bare legge bort i glemmeboka for det skjer ikke. Hvis dette skal skje må du virkelig gå inn for det og vi som jenter har spesielt godt av å se hva styrketrening faktisk kan gjøre for og med kroppen vår. Når du trener styrke har du den fantastiske muligheten til å forme kroppen din med flatere mage, rundere rompe og slanke lår istedetfor å slanke deg til kun å bli en mindre utgave av deg selv slik du ser ut i dag. I tillegg forbrenner muskler fett og det er vel ikke negativt?
Løsning oppsummert: Tren styrketrening så skal du se hvordan du blir seendes ut!

wa2wot1

10. Jeg vil heller slappe av og se på tv etter en lang dag. Vet dere hva min favoritt kombinasjon er? Se serie og trene samtidig. Det er nemlig ikke slik at det å se TV betyr at man må sitte på rompa. Bare ta en titt på alle TV skjermene på treningssenteret. Jeg har sett mangfoldige timer med både The Vampire Diaries, Desperate Housewives, Kongen av Queens, Friends, Orange is the new black, Paradise Hotel og en hel haug av filmer mens jeg har trent. Det er rett å slett genialt og jeg stortrives med det, det er også nettopp derfor jeg gjør det. Kanskje du også kan begynne å bevege deg mens du ser tv, istedetfor å sitte stille? Det kan være en fin måte å komme i gang på!

Løsning oppsummert: Ta deg en treningsøkt foran TV skjermen istedetfor å sitte på rompa på sofaen. Følelsen du sitter igjen med etterpå kan ikke sammenlignes med noe annet og du vil etterhvert naturlig forbinde favorittprogrammene dine med gode treningsøkter som tilfører glede, endorfiner, god helse og fremgang!

PSST! Vinneren av Goodiebag konkurransen på Wawoblogg er kåret! ( Ny konkurranse HER )

11070569_10204403447022606_857405864_o

Husk å LIKE innlegget hvis dere vil jeg skal fortsette med slike motivasjonsposter samt følg siden min på Facebook for å få med deg alle oppdateringer om vektnedgangen, kostholdtips, oppskrifter, trening og masse mer: Wawoblogg

12 Comments

 1. Du er så utrolig flink! Og du skriver på en utrolig bra måte og motivere mange! 😀 Utrolig bra jobba, og blir utrolig inspirert av disse før og etter bildene dine! <3 Du er helt utrolig, gleder meg virkelig til å følge med videre på bloggen din:D er ofte innom! Vertfall så er du en stor inspirasjon og motivasjon, sikkert ikke bare for meg, men alle som ser bloggen din:D<3

  1. Tusen tusen hjertelig takk skal du ha!:D Det er såå koselig å få slike tilbakemeldinger og jeg setter STOR pris på det!:D <3 Mange mange gode klemmer! <3

 2. finn løsning på denne? får anfall av å trene?

  1. Hvis du er syk og får anfall ( Nå vet jeg ikke hvordan anfall eller hvordan syk du er) er det jo naturligvis noe helt annet og da faller det såklart ikke inn under kategorien “unnskyldninger” lenger, men faktiske grunner så det blir noe helt annet. Leit å høre at du får anfall av å trene, får jeg lov å spør hva slags anfall?

   1. epilepsi lignende anfall, men jeg kan trene – så lenge jeg ikke blir sliten eller får økt pulsen noe særlig. en situps her og en situps der. får ikke den helt store effekten, men bedre enn ingenting.

   2. Jeg skjønner. Men da er det helt forståelig, for all del. Man må jo såklart høre på kroppen sin, det er kjempe viktig:)

 3. Renathe Ellingsen

  Wow dette var bra å lese!! Fikk utrolig motivasjon nå!! :)) Takk

  1. Åh så koselig å høre!!!:D <3

 4. Kjempebra skrevet 🙂
  Har hørt alle disse unnskyldningene før, litt for ofte. En av grunnene til at jeg har lært å gå på treningssenter alene, enn å stole på at noen vil være med. Jeg har lært at jeg blir demotibert når en treningsvenninne gir avslag, så da går jeg selv. Knallkjekt å trene og håper jeg blir like flink som deg en dag 😀

  1. Tusen takk skal du ha!:) Så utrolig bra gjort av deg, og så flink du er!:D Kan lett se at man kan bli demotivert av slikt ja, jeg liker også å trene alene for å være i min egen sone, min egen verden og være så effektiv som mulig:D God helg:D

 5. Nikita <3

  Herlig 😀

Write a comment

Your email address will not be published.