Lurer du på hva jeg spiste for å gå ned 23 kg? Ta en titt i handlekurven min!

wa2woma11t

Da enormt mange av dere satte STOR pris på innlegget “ Fra XXL til SMALL. Dette spiste jeg” tenkte jeg like gjerne å vise dere mitt siste matinnkjøp. Innkjøpet viser en del matvarer jeg MÅ ha i hus og som jeg selvfølgelig hadde tilgjengelig til enhver tid under vektnedgangen.

Mitt siste matinnkjøp:

Lett kokosmelk på boks. Disse bruker jeg blant annet i smoothier, supper og lignende.
Sukkerfri cola. Det er synd å si det men jeg er en smule avhengig av sukkerfri brus. Vi får se om jeg klarer å legge det fra meg på sikt, men ikke her og nå, det er jeg bare ikke villig til.
Rismelk. Jeg bruker rismelk sammen med havregryn om morgenen siden jeg ikke tåler vanlig melk, og innimellom bruker jeg mandelmelk også.
Kokosmelk. Kjempegodt! Jeg drikker det ikke så ofte men tenkte å se hva jeg kunne finne på med denne fremover.
Glutenfri havregryn. Dette spiser jeg hver eneste morgen.
Rosiner. Disse bruker jeg oppi havregrynen men også en neve eller to etter styrketrening ved siden av proteinshake.
Frosne bær av alle mulige slag: Jordbær, bringebær, bjørnebær, blåbær. Jeg elsker frosne bær og bruker de som regel i smoothier samt innimellom til bananpannekaker.
Sukkerfri redbull. Igjen: Synd å si det, men en smule avhengig frøken her. Man kan ikke få til alt på en gang, sant vel?
Laktosefri rømme. Dette bruker jeg svært sjelden men kjøpte det inn for å lage grønnsaksgrateng i helgen.
 Egg. Egg spiser jeg hver eneste dag, gjerne flere ganger om dagen både i salater, omeletter, stekt, kokt, rått i smoothie etc etc.

unnamed

Laktosefri fløte. Dette bruker jeg også sjelden men den skal brukes til grønnsaksgrateng denne helgen.
Kyllingkjøttdeig. Svært rimelig i pris og med masse proteiner. Jeg spiser en god del av disse og bruker dem til alt mulig.
Karbonadedeig. Dette spiser jeg også en del av, og aldri vanlig kjøttdeig.
Strimlet svinekjøtt. Bruker det for det meste i wok.
Frossen fisk. Litt fisk må vel til og med jeg forsøke å få i meg ved siden av Omega 3 kosttilskudd.
Ferske grønnsaker. Blomkål, brokkoli, paprika, purre, løk, gulrøtter etc etc.
Frosne grønnsaker. Bruker det alltid til middager.
Søtpoteter. Dette er den eneste poteten jeg spiser for tiden og jeg bruker den både som snacks og til middager.
Økologiske tomater og linser på boks. Bruker det i div gryteretter etc etc.
Kalkunfilet pålegg. Brukes som pålegg på lavkarbo knekkebrød.
Løvtynn skinke pålegg. Brukes også som pålegg på lavkarbo knekkebrød.
Laks. Hater det, men prøver å like det, jobber hardt med saken og har ingen planer om å late som jeg liker det.
Glutenfrie lavkarbo knekkebrød. Jeg elsker de og spiser gjerne 2 – 4 om dagen.

Les også: Fra XXL til SMALL! Spørsmålsrunde. Fyr løs med alt du lurer på!

Ikke glem å LIKE innlegget om dere vil jeg skal fortsette å vise forskjellige matvarer fremover ved siden av motivasjonsposter, oppskrifter, treningsposter etc! Husk å følg jeanettewa2wo på instagram for enda flere oppdateringer og for å få opp disse innleggene i feeden din: Wawoblogg på facebook.

GOD HELG!

25 Comments

 1. Camilla Heindorf

  Moren min spiser også de knekkebrødene.

  1. Det skjønner jeg godt hun gjør, de er fantastiske:D

 2. Vil heller anbefale å lage knekkebrød selv! Mye billigere, og sykt enkelt 🙂

  Wenches kjøkken, både glutenfritt og med rugmel+havregryn: http://www.tv2.no/a/2237055

  1. Ja, selvfølgelig er det rimeligere og for all del: Å lage ting selv er som oftest det beste men nå er det ikke alltid man har bry, tid eller ork til det i perioder og da er disse knekkebrødene helt fantastiske! Takk for tips:) Har laget selv også noen ganger, men kun i perioder jeg ikke har så mye å drive dagene med.

 3. Takk for det, så hyggelig å høre at du likte det;D Ca en tusenlapp:) Vi spiser begge av det men han spiser som oftest litt mer ved siden av som pasta, ris, litt brød etc:D

 4. Tusen hjertelig takk for det og GRATULERER så mye med nedgangen din!:D Nei, det er IKKE noe galt med deg. Det er akkurat dette jeg snakker om når jeg forteller folk hvorfor man nettopp ikke skal sammenligne seg med andre, fordi vi er alle forskjellige og det handler ja om muskelmasse, om høyde, hvilken kroppsfasong man har foreksempel etc etc ( Jeg måtte blant annet mer opp i str også pga høyden min da jeg har litt høyde samt at mye av min vekt lå rundt hoftepartiet som gjorde at så å si ingen bukser passet, mens på overkroppen kunne jeg gjerne gå litt ned i str men det varierte mye). Det har også masse å si hvor fettet samler seg og annet. Det du heller skal gjøre er å fokusere på deg selv, være stolt over det du har fått til og heller legge fokuset der, DU er flink som bare det!:D Klem <3

 5. Ja til flere tips til kosthold for hvordan du gikk ned!!!

  1. Så hyggelig å høre at du liker det! Da skal jeg fortsette med det!:D

 6. Du burde prøve dette:
  Bland 2 ss med kikkoman soyasauce i en boks med creme fraiche. Stek laks, så ha oppi blandingen å la den ulme ett par minutter. Server med søtpoteter og grønnsaker!
  Er ikke så glad i fisk selv, men laksen når den er blanda med creme fraiche soyasauce var det nydelig!

  1. Åh tusen tusen takk for tipset du! Det skal jeg jammen prøve ut, hvis jeg kan finne noe laktosefritt alternativ:D <3

 7. Jeg liker veldig godt disse tipsene! Jeg er 16år og har allerede blitt diagnosert med et kronisk syndrom(PCOS heter det. Det har gått i arv i generasjoner i min familie. Både min oldemor(som har gått bort), mormor og mor har dette. Men de har altså ikke vært så uheldige å fått det samme utfallet som meg.) og som en effekt av det syndromet har jeg fått insulinresistans som det heter. Isulinresistansen har gjort til at musklene mine er immune mot insulin. Jeg har også kanskje en svikt i binyrene men dette er ikke blitt utredet enda. Jeg har blitt nødt til å endre kosthold totalt siden kroppen min ikke kan forbrenne visse fettstoffer og sukker. Du kan sammenligne insulinresistans med diabetes 2, det er ikke det samme, men veldig likt. Jeg begynte på medisin(metformin/diabetes2 medisin), men kroppen reagerte så kraftig på medisinen at jeg ikke klarte det noe mer. Jeg sluttet på tabletter etter knapt 3mnd. Jeg valgte selv å bruke mat som medisin. Så jeg har lagt om til et kosthold som er veldig likt ditt ser jeg. Veldig mye egg, smoothies, kokos, fisk, litt knekkebrød, og veldig mye fokus på å få i meg naturlig fett. Jeg spiser ikke hvetemel, nesten ikke melkeprodukter eller sukker. Jeg går til en kostholdsveileder som er utdannet gjennom Dr. Fedon Lindberg sitt program. Hun har hjulpet veldig mye. Jeg er ikke sykelig overvektig eller noe, men jeg hadde ikke hatt noe skade av å gått ned i fettprosent. Jeg veier 72kg. Siden jeg begynte programmet har jeg kjent at jeg har gått gjennom store endringer kroppsmessig. Jeg elsker å finne tips og triks og slike historier som din, som inspirerer meg veldig, og motiverer meg når jeg møter motstand og når jeg vil gi opp. Jeg er 16år, og jeg får høre det hele tiden, både av voksne og jevnaldrede, at jeg ikke bør være så opptatt av det jeg spiser når jeg er så ung. Men saken er at hvis jeg ikke gjør det, så må jeg bl.a gå på medisiner kroppen min ikke håndterer, og jeg risikerer å bli infertil. Det jeg ville si er bare det at jeg ser veldig opp til deg og håper du fortsetter med slike tips og anbefalinger. Fordi jeg elsker det og jeg synes det er fantastisk det du har gjort og at du ser fantastisk ut. Du er utrolig pen og jeg håper jeg også kan få det til å endelig funke for meg og. Stå på!

  1. Tusen takk for tilbakemeldingen kjære deg <3 Historien din er så sterk, og jeg kjenner bare at hele meg fylles av en helt ubeskrivelig stolthetsfølelse, selvom jeg ikke kjenner deg eller vet hvem du er. Så sterkt av deg å dele, og tusen tusen millioner takk for alle de fine ordene <3 Det betyr svært mye for meg å kunne hjelpe andre, motivere og inspirere og er det noe som gjør meg glad, er det nettopp det. Du bør være stolt av deg selv, du virker også så moden og reflektert og jeg forstår godt hvorfor du er opptatt av kosthold og hva du spiser, samtidig som jeg forstår det når folk forteller at du ikke bør være for opptatt av det. Jeg tror det er viktig å finne en middelvei, som gjør at man kan leve et så godt liv som mulig, uten at man blir “fanatisk”, og selvfølgelig i en situasjon som din kunne tilpasse kostholdet og måten du lever på med de utfordringene du har. Fortsett å lær om kosthold du, det synes jeg bare er positivt, og spesielt når det hjelper deg og helsen din. Masse lykke til videre flotteste du <3

 8. Det var da mange flotte og gode matvarer her da som i grunn og bunn ikke nødvendisgvis behøver å være så dyrt i tillegg!! Jeg bor på hybel og prøver å gå ned i vekt (lykkes med 15 kg så langt), men har liksom aldri råd til så mye fancy mat, men dette er jo “billigmat” i forhold! 😀
  Men jeg har en smoothie som jeg pleier å lage som for det første inneholder frosnejordbær som du sa kan brukes, men den inneholder også appelsinjuice uten fruktbiter – kan man bruke appelsin juice eller blir det på en måte “nei – mat” ? Og kan man drikke blåbær biola? 🙂

  1. Ikke sant!:D Å spise sunt trenger ikke nødvenigvis være så dyrt, faktisk kan usunn mat være enda dyrere, alt handler jo om hva man velger å bruke pengene på og siden jeg spiser “så mye” velger jeg en god del billige matvarer også:) Gratulerer så mye med nedgangen din, så flink du er!!!:D
   Jeg vil aller helst ikke si at noe som helst er ja, eller nei mat, men det eneste er at juice inneholder naturlig nok fruktsukker noe som gir raskere blodsukkerstigning og derfor ville jeg forsøkt å kanskje holde meg mye til bær og annet i smoothier som ikke gir like rask blodsukkerstigning, men selvfølgelig også kunne bruke juice og biola innimellom, det er jo ikke usunne matvarer men de inneholder en del sukker:) Jeg spiser også frukt, men ikke mange ganger om dagen, nettopp pga blodsukkeret:)

 9. Heisann:) Jeg holder på å lage slike innlegg for øyeblikket faktisk så det kommer!:D Hvis du vil holde deg oppdatert på det fremover er det bare å følge med på wawoblogg siden hvor absolutt alt legges ut:D : https://www.facebook.com/pages

 10. Du burde prøve å lage bananpannekaker – kjempe godt!

  2 egg
  1 ts bakepulver
  2 bananer
  2 dl havregryn
  1 dl melk

  Man kan jo også tilsette vaniljesukker, men bananen i seg selv er jo veldig søt så går fint an å droppe vaniljesukkeret 🙂

  1. Takk for tipset:) Jeg spiser faktisk bananpannekaker ganske ofte, men jeg bruker KUN egg, banan og bær og har lagt ut oppskriften her på bloggen:D Ja, bananen er veldig søt:)

 11. Muumimamma

  Bruker du laktosefri melkeprodukter fordi de inneholder mindre sukker? I så fall må jeg skuffe deg. De har riktignok fjernet melkesukkeret (laktosen), men det er erstattet med vanlig sukker for at det skal smake mest mulig likt vanlige melkeprodukter…

  1. Du skuffer nok ikke meg siden jeg bruker dem fordi jeg er laktoseintolerant, og det er eneste grunnen:) Men tusen tusen takk for infoen, det er sikkert svært mange som vil ha nytte av den for slikt er det mange som ikke vet.

 12. Hvordan bruker du søtpotet? Tilbereder man denne på samme måte som vanlig potet?

  1. Jeg både koker søtpotet, friterer den i ovnen eller i pannen:) Jeg bruker bare å søke opp fra gang til gang hvor lenge den skal tilberedes også kjenner jeg litt på den underveis, jeg tror det er noe av det samme som vanlig potet men søtpoteten er jo som regel gigantiske av seg i størrelse så jeg bruker alltid å dele den godt opp så det går raskere:)

 13. Har du cøliaki? Er da derfor du spiser glutenfri? Jeg har også det og hadde vært veldig bra om du kanskje ville dele noen glutenfri oppskrifter osv:))

  1. Det er derfor ja:) Jeg har allerede et par oppskrifter ute på bloggen: pannekaker, smoothie og en fantastisk omelett for å nevne noen men kan sikkert absolutt dele flere med tiden:) Greia er vel bare at jeg ikke er den som bruker så innmari mye tid på å lage mat og derfor har det blitt litt lite på akkurat den fronten i form av oppskrifter, hehe 🙂

 14. Hvor lang tid brukte du på å gå ned i vekt (tid mellom bildene) og når så du først resultater?❤️

  1. Jeg brukte ca 1 år 🙂 Så resultater etter kanskje et par 2 – 3 mnd 😀 <3

Write a comment

Your email address will not be published.