FRA XXL TIL SMALL / 23 KG NED! Spørsmålsrunde!

Da kjører jeg i gang spørsmålsrunde hvor dere kan fyre løs med absolutt ALT dere måtte lure på rundt vektnedgangen min, personlige råd, kostholdet, treningen, personlige utfordringer, motivasjon, søtsug og alt annet dere måtte lure på!

collagewa2wo2

Jeg svarer så godt jeg er i stand til og vil enda en gang påpeke at jeg verken er sertifisert innen ernæring eller trening og kan kun svare ut ifra egne personlige erfaringer på hva som har fungert for meg og ikke. Jeg har vært litt av en jojo slanker og har derfor fått med meg en del erfaringer på veien, men om dere ønsker råd fra noen som er sertifisert vil jeg anbefale å oppsøke ernæringsfysiolog, PT og lignende.

Les også: 6 tips som får søtsuget til å forsvinne!

Disse dager tikker det inn spørsmål døgnet rundt både på facebook, mail, snapchat, instagram og sms og jeg har ikke alltid tid til å hjelpe hver eneste en av dere men jeg gjør så godt jeg kan.
Jeg kommer til å velge ut spørsmål som går igjen og som mange lurer på og svare ukentlig her på bloggen.
Hvis dere ønsker å være anonyme når dere oppgir eksempelvis personlig informasjon er det bare å kommentere anonymt her på bloggen, og ikke under eget navn.

Les også: 23 kg ned i vekt hjemme i egen stue!

collagewa2wowa2wo

Nå er det din sjangse til å få svar på det du måtte lure på!
1. Still spørsmålet ditt i kommentarfeltet her eller på wawoblogg ( Vær gjerne anonym om du foretrekker det)
2. Lik og del innlegget om dere vil jeg skal kjøre spørsmål & svar ukentlig!
Mer motivasjon og bilder? jeanettewa2wo Instagram, Wawoblogg facebook

Edit: Jeg har nå gått ned 25 kg og bruker nå tiden på å bygge muskler, spise masse sunn mat og trene styrketrening

34 Comments

 1. Hvordan er kostholdet ditt? Jeg har hørt at om en skal trene mye er en nødt til å spise mye i løpet av dagen.. Men jeg er redd for å spise for mye, har du tips?

  1. Takk så mye for spørsmålene dine!:D Husk å følg med på:
   https://www.facebook.com/pages… for å få med deg svarene mine fremover:D <3 <3

 2. Andreaswa2wo

  Hva gjør man om man liker å spise potetgull og seigmenn men dama har godteristopp og heller vil jeg skal trene?

  1. Takk så mye for spørsmålene dine!:D Husk å følg med på:
   https://www.facebook.com/pages… for å få med deg svarene mine fremover:D <3 <3 ;D Haha!

 3. hvor lang tid brukte du på å miste de 23 kg? 🙂

  1. Takk så mye for spørsmålet!:D Husk å følg med på:
   https://www.facebook.com/pages… for å få med deg svarene mine fremover:) <3

 4. Har du tips til de som ikke har så mye tid i hverdagen til å trene pga. skole og lekser og evt. jobb?

  1. Takk så mye for spørsmålet !:D Husk å følg med på:
   https://www.facebook.com/pages… for å få med deg svarene mine fremover:D <3

 5. Jeg har gått fra 112 kg til 89 og er super stolt. Men jeg er ganske stuck her! Vil ned i lårene og få vekk den lille hengemagen jeg har fått og sånn. Har du noen tips til en med travel hverdag og kronisk smertesykdom? Er ofte sliten pga mye ledd og muskel smerter, og jeg spiser ikke så veldig ofte. Har ikke matlyst når jeg har så vondt.. Derfor veldig lite motivasjon:-)

  1. Gratulerer så mye!!

   Takk så mye for spørsmålene dine!:D Husk å følg med på:
   https://www.facebook.com/pages… for å få med deg svarene mine fremover:D <3

 6. Du har tidligere nevnt at du målte fremgang med målebånd, hvor fort tok det før du merket resultatene på målebåndet? Jeg føler det går så sakte, jeg har kuttet ut sjokoladen, og har mistet mye av søtsuget (og når jeg først spiser godteri så tar det mye kortere tid før jeg er “fornøyd” enn tidligere). Tilslutt litt kudos, du nevnte i en kommentar til meg at du nesten ikke veide deg, og utelukkende brukte målebånd. Etter denne kommentaren har jeg sluttet å veie meg flere ganger om dagen, nå veier jeg meg maks en gang i uka (og hodet er myyyye lettere) ooog når jeg først veide meg+ målte meg hadde jeg gått opp 1 kg, men ned 1 cm rundt magen. Tusen takk!! 🙂

  1. Takk så mye for spørsmålene dine!:D Husk å følg med på:
   https://www.facebook.com/pages… for å få med deg svarene mine fremover:D <3 Og btw: GRATULERER så mye, det er helt fantastisk å høre!

 7. når begynte du å trene/bestemme deg for å slanke deg? Og hvor lang tid tok d før du så tydelige resultater?
  Hvilke treningsutstyr har du hjemme som du bruker ved trening?
  hvordan er ditt kosthold?
  Drakk du alkohol under vektnedgangen eller? isåfall hva drakk du?
  Hva holdt motivasjonen din oppe?
  Hvordan kom du igang med selve treningen? Jeg er selv passe flink til å trene, men synes selv det med mat og kosthold er veldig vanskelig da det er så mange fristelser hele tiden over alt.. Påvirkninger fra folk som synes jeg er kjedelig dersom jeg ikke vil spise snop/chips osv.. Vet det høres teit ut, men det er sant.

  du er en stor motivasjon for meg!! Skulle bare ønske jeg var like flink som deg og faktisk fikk det til..

  1. Takk så mye for spørsmålene dine!:D Husk å følg med på:

   https://www.facebook.com/pages… for å få med deg svarene mine fremover:D <3

 8. Syns du selv at du personlig, og bloggen din har forandret seg etter vektnedgangen?

  1. Tusen takk for spørsmålene dine!:D Husk å følg med på : https://www.facebook.com/pages… for å få med deg svarene fremover:D <3

 9. Hvor har du kjøpt bhen? så fin ut og dekket mesteparten av brystet.

  1. Takk for det:) H&M 🙂

 10. Jeg vet det er vanskelig å komme med et generelt svar på dette spørsmålet da det er veldig personavhengig, men ca. hvor mye var det vanlig for deg å gå ned i vekt/cm i uka/måndeden? Hva vil du tro er for mye, evt. “for lite” om man ønsker en sunn og jevn vektnedgang? Var det noen uker/måndeder du gikk ned mer eller mindre like mye, og om det så økte eller minsket med tiden? Selv om det ikke blir noe fasit for meg hadde det vært greit med noe å forholde seg til for å holde motivasjonen gående 🙂

  1. Tusen takk for spørsmålene dine!:D Husk å følg med på : https://www.facebook.com/pages… for å få med deg svarene fremover:D <3

 11. Det jeg lurer på er om du noen gang følte deg skikkelig nedfor og bare ville gi opp og låse deg vekk fra alt og alle? Isåfall, hva gjorde du for å få motivasjon igjen/opprettholde motivasjonen?

  1. Tusen takk for spørsmålene dine!:D Husk å følg med på : https://www.facebook.com/pages… for å få med deg svarene fremover:D <3

 12. Anonymous

  Hvor fant du motivasjonen? Hva var det som fikk deg til å innse at du måtte begynne å trene?

  1. Motivasjonen kom til meg da jeg kjente hvordan jeg følte meg psykisk og fysisk med så mange ekstra kg. Det føltes ikke som meg og den ene natten jeg bestemte meg kjente jeg det bare i hele meg at NÅ må det forandring til. Etter det kunne jeg ikke stoppes selv om jeg såklart hadde dårlige perioder også, likevel visste jeg at jeg ville nå målet fordi jeg bestemte meg for at jeg fortjener å ha det godt med meg selv og være sunn og frisk:)

 13. Anonymous

  æ har veldig lyst til å gå ned i vekt med tanke på at jeg er 15 år å veier nesten 90 kilo. 175 høy(eller 174). men æ treng hjelp til å ikke miste motivasjon, og det å tørre trene på et treningstudio, jeg har veldig folkeangst og tørr ikke trene nærheten av gutter spesielt. vil ikke få blikk

  1. Hei kjære deg. Det er leit å høre at du føler det slik og her er det kun du som kan jobbe med deg selv og tankene dine samt å utfordre deg selv. Du trenger jo ikke starte på treningssenter, du kan starte hjemme og foreksempel med et par joggeturer ute i skog og mark? Jeg gjorde veldig mye hjemme fordi jeg ikke følte meg klar for å dra på treningssenter også startet jeg på treningssenter etterhvert. Husk at det som oftest kun sitter i eget hode og at de som er på trening er der for å trene og åfokusere på det de skal gjøre. Jeg er sikker på du klarer å holde fokuset du å, men det kan godt hende du kan starte hjemme for å bli mer trygg på deg selv over tid, du er også veldig ung så tryggheten vil mest sannsynlig og forhåpentligvis også komme mer og mer med alderen. Masse lykke til, stå på og husk å vær glad i deg selv underveis:) <3

 14. Anonymous

  Jeg lurer på om du kunne fortelle lit om hvordan kostholdet dit er nå. Lurer nemlig veldig på hvordan kostholdet egentlig bør være, for en som trener jevnt. Lurer også på hvordan jeg bør sette opp treningen uforhold til å få flatere mage. Føler jeg trener og trener og magen er den same helle tiden.

  1. Hvis jeg skulle svare på hvordan kostholdet er sånn akkurat her og nå i dag og i romjulen så er det ikke helt på topp for å si det slik hehe. Jeg har vel egentlig et ganske normalt, sunt kosthold med ingen sånn spesiell diett eller noe jeg følger. Jeg spiser en del havregryn, litt nøtter, rent kjøtt som kyllingfilet, biff, fisk og lignende, alle mulige grønnsaker, litt frukt, bær, sunne oljer, linser, bønner etc etc. All mat som får meg til å føle meg bra på innsiden og som gir meg energi. Når det kommer til kosthold og trening handler det mest om å gi kroppen din det den trenger for å klare å utføre treningsøktene og da er nok mat viktig, sunn mat og ikke minst at du får i deg både sunt fett, karbohydrater og protein slik at du gir kroppen den energien og maten den trenger for å holde på over tid samt for å bygge muskelmasse slik at forbrenningen går opp. For min del er det hard styrketrening som har funket best ift til å forme kroppen slik jeg vil – Flatere mage, større og fastere rompe, stramme lår etc etc:)

 15. Anonymous

  Hei.
  Jeg er en jente på 17 år og trener hver dag og i skole året har jeg itileg gym. Men jeg sliter med å se fremgang.. Jeg trener mye mage for å få flatere mage og strekere, jeg trener også mye bein. Jeg lurer derfor på om jeg gjør feil. Feilen kan vær at jeg spisse feil eller at jeg trener feil.. Så derfor lurer jeg på om du kunne gi noen tips til hva jeg bør trene og hva jeg bør spisse og ikke spisse

  1. Hei kjære deg. Husk at det ikke er mageøvelser i seg selv som gir flatere mage – Det er en kombinasjon av kostholdet og rett trening foreksempel i form av styrketrening med baseøvelser ( Øvelser som tar store og flere muskelgrupper på en og samme tid som foreksempel knebøy ). Du kan eventuelt google opp baseøvelser for å få en oversikt. Utenom dette er kostholdet svært viktig . Hvis du går på blogg feed her på bloggen min helt øverst og klikker deg inn på kategorien helse & kosthold vil du finne massevis av innlegg hvor jeg har skrevet konkrete tips til konkrete matvarer. Bare bla deg litt rundt, les og så ser at du det er vanlig sunn mat som er løsningen:)

 16. Anonymous

  Hva gjør du når du har sikeliglyst på søtsaker elle andre ting som en egentlig ikke vil spisse?? Hvordan gjør du det når andre rundt deg spiser søt saker og du prøver å ikke la vær blir du ikke fristet av det??

  1. Hvis jeg har bestemt meg så lar jeg også vær, hvis jeg ikke har bestemt meg for å holde meg 100% unna det så spiser jeg som regel litt, eksempelvis et lite kakestykke, en neve godteri, en til to never potetgull og lignende:) Alt handler om måtehold:)

 17. Marte Bjerga

  hvordan klarte du holde det oppe de første ukene når resultatene var minimale?

  1. Jeg tror rett og slett det var fordi jeg bestemte meg så til de grader og jeg visste at det var ingen vei utenom – ikke denne gangen. Jeg skulle nå målet mitt uansett hvor lang tid det tok meg og jeg skulle aldri gi opp uansett hvor tøft det var. Jeg så ofte for meg meg selv i en sunn, frisk kropp med masse energi og glede og det hjalp veldig på. Visualisering hjelper alltid 😀

Write a comment

Your email address will not be published.