Fra XXL til SMALL! 23 kg ned i vekt hjemme i egen stue!

Trodde du at du måtte ha både PT, fancy treningsklær til flere tusen og dyrt medlemskap på treningssenter for å gå ned i vekt? Tro om igjen!
Jeg har skrevet ned maten jeg spiste for å gå ned 23 kg så langt og jeg har lovet å skrive om treningen å, så da er det bare å kjøre på! Jeg gjorde ALL treningen hjemme og har ikke satt foten inn på et treningssenter så langt, så til alle dere som sier det ikke funker hjemme: Jo, det går!

Les også: Fra XXL til SMALL! Dette spiste jeg

Noen ganger er det som hindrer fremgangen din kun tanker om alt må være 100%, mens det i bunn og grunn handler om følgende: Sunt, variert kosthold med nok proteiner og grønnsaker + en kombinasjon av styrketrening og kondisjonstrening. Dette GIR resultater!

wa2wo

Slik trente jeg hjemme i egen stue for å gå ned 23 kg:

Hvor ofte? Da jeg startet i desember 2013 lå det på rundt 3 ganger i uken og jeg økte etter en  to mnd til 4 – 5 ganger i uken. Noen dager jogget jeg meg en liten tur ( Da snakker jeg om liten, maks 20 min) på tom mage før frokost og hadde en styrkeøkt på kvelden. Andre dager hadde jeg helt fri og på noen dager kun kondisjon eller styrketrening. Jeg bestemte meg rett å slett for følgende: Du skal trene så mye du orker, du skal ha hviledager, du skal gå mye turer ved siden av, du skal kun trene det du har lyst til, har du lyst til styrketrening gjør det, har du lyst å løpe gjør det. Grunnen til dette er fordi jeg trengte den friheten for å klare å holde på i starten, og jeg har stor tro på å gjøre det man selv synes er gøy for det endte til slutt opp med at jeg trivdes med det meste.
Sist men ikke minst sa jeg til meg selv: Du skal fortsette, fortsette og fortsette uansett hvor lang tid det tar.

Les også: Gå ned i vekt med disse pannekakene / Oppskrift

Hva og hvordan? Jeg trente en kombinasjon av styrketrening med vekter jeg hadde hjemme og kondisjonstrening. Du kan få tak i slike skru vekter til svært rimelig pris, alt i fra 300kr til 500kr, eller du kan kjøpe dyrere utstyr. Du kan også bare starte med å fylle opp halvlitersflasker med vann og løfte dem når du lærer deg øvelser, alt er mulig! Jeg fikk også vektstang av Andreas med tilhørende vekter som ble brukt ved siden av. Dette utstyret var det eneste jeg brukte til styrkeøktene mine og jeg delte opp dagene i “overkropp” og “underkropp”. Noe større delinger av muskelgrupper var ikke nødvendig da det var grenser på hvor tungt jeg klarte å løfte hjemme ( Av flere grunner jeg ikke skal gå inn på helt enda). Når jeg trente kondisjon brukte jeg tredemølle jeg hadde hjemme, elipsemaskin, sykkel eller jogget samt gikk rask tur på tom mage ute når våren kom. Hele tiden varierte jeg så jeg ikke skulle gå lei og ofte så jeg tv serier mens jeg trente, det gjør jeg fremdeles.

wa2wo1

Hvordan? Styrkeøktene gikk ofte ene og alene på å løfte fri vekter og stang samt styrke med egen kroppsvekt, mens andre ganger trente jeg litt kondisjon etter styrkeøkten, men aldri for lenge. Kondisjonsøktene gikk både på tom mage hvor jeg enten gikk svært raskt eller jogget 15 – 20 min om morgenen og andre ganger hadde rene kondisjonsøkter etter matinntak som varte noe lengre. Jeg gjorde rett å slett det jeg hadde lyst og ork til og prøvde meg frem, slik jeg anbefaler alle andre også gjøre for å finne ut hva som passer deg best. Vi er alle forskjellige og det som passer venninne din passer ikke nødvendigvis deg.

Hvor lenge? Treningsøktene mine varierte en del i tid fordi jeg gjorde det jeg klarte, de dagene jeg klarte det. Styrkeøktene gikk fra 45 min til 75-80 min avhengig av om jeg inkluderte litt kondisjon etter styrkedelen. Rene kondisjonsøkter holdt seg som regel på 20 min hvis det var om morgenen på tom mage og hvis det var en ren kondisjonsøkt etter matinntak ble det vel på ca 40 min maks.

Les også: 100 dager uten godteri, potetgull og brus frem til sommeren! Er du med?

Hvilke øvelser? Jeg trente og trener de fleste “vanlige” øvelsene som bicepscurl, utfall, squats, skulderpress etc. Det jeg vil anbefale deg er å sette deg inn i øvelser og hvordan gjøre de korrekt. ( Trust me, jeg har prøvd og feilet, prøvd og feilet og gjør det fremdeles. Men jeg jobber hardt for å passe på å gjøre øvelsene korrekt for ikke å skade meg selv)
Vil du lære deg øvelser? Klikk deg inn HER. Her velger du ut fra muskelgruppe og får opp de forskjellige øvelsene med forklaring og video. Genialt! Øv, øv og øv foran speilet hjemme eller på treningssenteret.

wa2wot1 copy

Hadde jeg dårlige perioder? JA! Ingen er perfekte, ingen får til alt og det å ha dårlige perioder er en del av å legge om livsstilen og å være menneske. Hvis du tror du aldri vil støte på dårlige perioder, må du tenke om igjen. Hvis du lærer deg å takle disse periodene på best mulig måte og kanskje også klare å holde på den sunne aktive livsstilen ihvertfall 70-80% så har du gjort noe stort. Jeg hadde både uker og dager uten trening hvor jeg ikke spiste den mest sunne maten men cluet ligger i at jeg aldri ga meg. Jeg sparket til slutt meg selv i rompa på nytt, på nytt og på nytt og enda har jeg dårlige perioder. Denne siste uken nå for å ta det som eksempel: 0 treningsøkter. Hvorfor? Jeg har rett å slett vært nærmest sengeliggende av både utslitthet og sykdom, og når slikt skjer må man bare gjøre det beste ut av det og ikke fokusere negativt. Det kommer alltid bedre dager og når de kommer kjører du på videre!

Les også: ” Jeg blir kvalm over hvor stygg kroppen min er”

Hva gjorde at jeg ikke ga opp og forble en jojo – slanker slik som jeg har gjort 100 ganger tidligere? Svaret ligger i å aldri gi opp, det ligger i å ikke la et lite tilbakefall hindre deg i å nå målene dine. Det å akseptere at man bare er et menneske men at man kommer til å få det til og holde øynene på målet er SÅ viktig. Har du dårlige perioder utren trening, spiser du en sjokolade mer enn du hadde tenkt: Ikke tenk noe mer på det! Slik er livet, sjokoladen og den ene treningsøkten du gikk glipp av forandrer ingenting om du ikke tillater å la det ødelegge. Det andre er at jeg virkelig bestemte meg, kanskje jeg bare hadde bestemt meg 60% tidligere, men denne gangen VISSTE jeg at det er ingen vei tilbake. Nå måtte det skje endringer og jeg var villig til å gjøre mye for å få bort overvekten og å trives med meg selv. Enda er jeg ikke i nærheten av der jeg vil men jeg har lært å ta meg god tid, være tålmodig, takknemlig, lytte til kroppen, være ydmyk, lærevillig og bare fortsette og fortsette. Tro på deg selv, finn tid til å lære deg selv og kroppen din å kjenne så skal du se hvor mye du kan få til! JEG har troen på DEG!

wa2wo22

Lik & Del innlegget hvis dere vil ha flere innlegg med konkrete øvelser, tips og råd og husk å følg med HER for å få med deg alle oppdateringene! Vil du ha enda mer bilder, oppskrifter, motivasjon og tips: jeanettewa2wo instagram.

8 Comments

 1. Hvor tunge vekter startet du med?

  1. Husker ikke nøyaktig, men tipper det var 5 -6 kg kanskje?:)

 2. Marthe Fossen

  Hvor tunge vekter startet du med?

  1. jeanettewa2wo

   Husker ikke nøyaktig, men tipper det var 5 -6 kg kanskje?:)

 3. Sitter mykje i ro på skulebenken, så det er mange timer iløpet av dagen som blir stillesittande, har du nokon øvelser elle lignande som eg kan gjøre mens eg sliter meg gjennom timene? Kipt å sitte som ein potetsekk 1/3 av dagen

  1. Åh, det kjenner jeg til. Du kan jo drive med litt rumpe knipe øvelser mens du sitter? Haha:) Nei, altså jeg vet ikke helt. Men det er ihvertfall lurt å bevege seg så mye som mulig og gå rundt så mye du kan når du har mulighet i mellom ting og i pausene:)

 4. Jeg lurer på 2 ting. 1. Hvor lang tid tok det før du begynte å se forrandringer på kroppen din? Liksom du så at du hadde gått med 5 kilo eller at du ble tynnere? 2. Hvor lang tid gikk det fra du startet til du hadde gått ned 23 kg?

  1. Jeg tror det tok meg ca 2 mnd før jeg begynte å merke noen forandring slik at det var synlig for meg selv, dette var først og fremst i form av klær som ikke satt slik de gjorde tidligere, hvordan jeg følte meg og forandringen som kom slik sakte men sikkert:) Det tok meg ca 1 år å gå ned 23-24 kg 🙂

Write a comment

Your email address will not be published.