Gå ned i vekt med disse pannekakene! / Oppskrift

17 ut av 100 dager uten godteri er over, og søtsuget mitt har tatt totalt overhånd. Jeg har ikke brutt avtalen, men jeg kjenner det noe helt enormt på kropp og psyke disse dager. Hva med dere? Sliter dere som meg, eller er dere en smule sterkere kanskje? Jeg gjør intet annet enn å sikle over raske karbohydrater, godteri, kaker og det meste som er søtt, men jeg SKAL klare dette, uansett.

I dag vil jeg derfor dele med dere en av mine enkleste, beste og topp 5 favoritt oppskrifter under vektnedgangen på 23 kg, som funker som fjell mot søtsuget! Selvfølgelig skal man kunne kose seg også under en vektnedgang og livsstilsendring, det handler bare om å ta litt smartere valg.

Les også: 5 minutter protein smoothie oppskrift

wa2wp1

Du trenger:
1 banan og 2 egg ( 1 porsjon )
Doble dosen om du vil ha to porsjoner.

Så enkelt gjør du det:
Bland banan og egg godt sammen i en skål ved å bruke gaffel, eventuelt kjør det raskt sammen i blenderen til du får en jevn røre.

wa2wop2wa2wop3

Når du har fått en jevn og fin røre steker du pannekakene i en liten stekepanne i ca 2 – 3 min på hver side. Vær forsiktig når du snur pannekakene så de ikke blir revet i stykker da det ikke er brukt noe mel eller lignende for å holde dem sammen. Her brukes kun egg og banan, men øvelse gjør mester.
Dessuten: Smaken er den samme likevel.

Les også: 6 tips som får søtsuget til å forsvinne

wa2wop5wa2wop4

Bruk gjerne ferske blåbær eller foreksempel hjemmelaget blåbærsyltetøy med sukrin på for å gjøre pannekakene enda bedre. Sukrin får du tak i blant annet HER (adlink)

Så enkelt, så utrolig godt og så sunt! Dette er en av oppskriftene som helt seriøst reddet meg i fra å gi opp hele greia når jeg var på vei ned i vekt og en oppskrift jeg vil anbefale dere alle sammen å teste ut!
Hvordan holder DU deg unna godteri på godteriavtalen? Del ditt beste tips med alle andre som er med på avtalen og som trenger et ekstra push i riktig retning disse dager, det gjør ihvertfall jeg!

16 Comments

 1. Gadd ikke pine meg gjennom godisavtalen, men har i det siste tatt en Snack a’Jack hvis behovet virkelig kommer 🙂 hvis ikke har jeg alltid banan liggende som jeg har litt hjemmelaget sukkerfri nugatti over 🙂 Men koser meg i helgene med litt godt 🙂

  1. Åh den ser jeg, du er jo kjempeflink:D Banan med nugatti høres farlig digg ut, åh!:D

 2. Banan er godt i pannekaker. Jeg pleier å ha opppi litt (noen ss) kokosmel også, for å få en mer pannekake-konsistens.

  1. Åh så deilig det høres ut:D Det skal jeg prøve en gang, takk for tips:D

 3. Disse pannekakene er gode og kjempe enkle, men jeg må nok venne meg litt mer til banansmaken, siden jeg synes de smakte litt for mye banan 🙂 Tusen takk for det supre svaret jeg fikk av deg når det gjaldt proteinpulveret. Bestilte meg proteinpannekake pulver før jeg så svaret ditt, men kanskje jeg kommer til å bestille meg et proteinpulver med jordbærsmak etterhvert også! Jeg lurer på om du var nøye med karbohydrater under vektnedgangen din? jeg har lest at det er hva som legger seg på magen, og noe av det jeg føler jeg mangler med min kropp er å få strammet opp magen min (selvfølgelig stramme opp resten av kroppen også, men er magen som plager meg mest, den som hindrer meg i å ha på korte topper, gjennomsiktige og sånt som jeg ønsker) . Hvordan gjorde du det (du ser jo så stram og flott ut) brydde du deg om karbohydrater? var det spesielle ting du kuttet som inneholdt mange karbohydrater?

  Prøvde forresten smoothie oppskriften din også men lyktes ikke helt med den, var første gang jeg prøvde meg på kokosmelk, melken hadde ganske så nær konsistens som yoghurt, er det riktig? Eller var det noe galt med kokosmelken min? 🙂

  Jeg er så glad for at du tar deg tid til å svare dine lesere, det betyr så mye, og det beviser hvor et herlig menneske du er 🙂 ØNSKER DEG EN FANTASTISK FLOTT DAG SUPRE DEG 😀
  Stor klem fra meg <3

  1. Den ser jeg, men jeg vil tro du blir vant etter et par ganger for jeg liker dem bare mer og mer jo mer jeg spiser dem:D Bare hyggelig, jeg svarer så godt jeg kan:D Jeg la ikke mye fokus på å spise lite karbohydrater nei, jeg la hovedsakelig fokus på å spise sunn mat og nok proteiner men det er nok ingen dumt ide å kutte litt ned på raske karbohydrater:)

   Du kan kanskje i første omgang kutte ned på raske karbohydrater og fokusere på å få i deg ihvertfall 1,5gram protein pr kg kroppsvekt samt styrketrening og gjerne hard styrke!:) Da skal du se at kroppen din strammer seg opp. Jeg vet at kokosmelk kan tykne litt men har ikke hatt problemer med det selv, den varierer litt i konsistensen.
   Takk så mye kjære deg, det skulle bare mangle og STÅ PÅ! <3 Klem <3

 4. Dette er kjempegodt, pleier ha litt bakepapir og en skvett med yoghurt så blir de litt mer fluffy. Ha en fin dag 🙂

  1. Åh så deilig:D Jeg tåler ikke yougurt jeg, men høres godt ut:D I like så!:)

 5. Er utrolig nok fortsatt med! Hvem skulle trodd… Går nok ikke inn for 100 dager, men prøver på 30 dager i første omgang.. Så ser vi om jeg ikke tar noen dager ekstra.. Selvtortur på høyt nivå! hehe..

  1. SÅ flink du er Tina! Haha, du sier noe;D Men man viser ihvertfall for seg selv hvor sterk man faktisk kan være:D

 6. Du er rå!! Har nå sett gjennom bloggen din, sett gjennom innlegg som handler om kosthold og mat! Ble så inspirert at nå skal jeg knutte på meg joggesko, og gå meg en tur i det fine været 🙂 Jeg bruker også å lage sunne pannekaker til frokost spesielt, men jeg bruker 1dl havregryn (maler de til mel), 2 egg, en banan, 1/2dl melk og litt bakepulver. Jeg blir så frustrert når det gjelder karbohydrater og spesielt havregryn, jeg er 17 år og spiser nokså sunt men noen sier vi bør kutte ned havregryn, men jeg føler det ikke gjør noe å spise litt havregryn til dagen, og kanskje litt brød/knekkebrød? Kroppen min er ikke stor, jeg er lang og helt normal i formen, men har valker på magen når jeg setter meg ned. Målet mitt med trening og sunt kosthold er å få en finere mage, har du noen trenings/mat tips? Jeg har også nå tenkt å hive meg på 100dager uten godteri, bare det at jeg starter i dag 🙂 Kommer sikker til unne meg en bit når jeg er i selskap/tur, men skal prøve å halde meg helt vekke. Jeg spiser sjelden godteri, så dette skal gå smuud :))) Ønsker deg ei fortsatt fin uke, og koser deg masse!

  1. Åh wow for en fantastisk hyggelig kommentar! Tusen takk kjære, flinke deg!:D Jeg synes ikke du skal tenke så mye over det, havregryn er jo SÅ godt, sunt og gir deg massevis av energi noe du mest sannsynlig trenger i en alder av 17 år hvor du i tilegg er aktiv:) Det jeg hovedsakelig tenker på ang nedkutting på karbohydrater er jo naturligvis alt av godterier, kaker, etc etc, lyst mel og lignende og ikke havregryn og helt grove kornprodukter, det kan man såklart spise litt av:) Jeg tenker at om du ønsker å få en flatere mage bør du for det første sørge for at du får i deg nok proteiner, det kan hende du allerede gjør det men minst 1.5 gram og opp til 2 gram pr kg kroppsvekt per dag. Deretter kan du fokusere på å bruke vekter til å forme kroppen din og slik få enda mer muskler som igjen forbrenner magefettet 24 timer i døgnet. 100 dager uten godteri tror jeg også kan være en fin kickstart for deg videre og etterhvert kan du ta en titt over kostholdet ditt igjen og se på hva du eventuelt kan justere på igjen senere, bare husk å få i deg nok mat, hvile og ikke glem å kos deg! Du høres meget dyktig, klok og motivert ut så jeg er sikker på du får det til!!:D

 7. Disse skal jeg prøve meg på i helgen, så utrolig gode ut, og ikke minst lettvint ut 😀
  Burde prøve ”eggpannekake” 🙂 begynn som med en eggerøre men la det steke som en pannekake, sett den i kjøleskapet til dagen etter. så kan man fylle på med sunt innhold 🙂 Jeg pleier bruke spinat og kalkun, kylling eller lignende =) er veldig godt og metter

  1. Åh nam, det hørtes deilig ut! Tusen takk for tipset, det skal jeg sannelig prøve:D Håper helgen din har vært bra:D

 8. Anne-Kariin

  Forsøkte meg på disse tidligere men det ble helt mislykka, fikk de liksom ikke til å henge sammen på noen måte.

  1. Så kjedelig å høre, husk øvelse gjør mester. Brukte du stor panne eller liten? De henger ikke sammen hvis jeg bruker en stor stekepanne, kun når jeg bruker liten 🙂 Noen bruker også bittelitt mel av noe slag for å få den til å lettere holde seg sammen:)

Write a comment

Your email address will not be published.