6 tips som får søtsuget til å forsvinne!

Det er helg, vi er på dag 12 uten godteri (Les 100 dager uten godteri her) og i dag vil jeg komme med et par svært effektive tips for å bli kvitt søtsuget en gang for alle. Dere har spurt meg svært mye de siste dagene og jeg merker på dere at det begynner å ta litt på, noe som er helt forståelig, men husk: Jeg er der selv, men sammen får vi dette til!

Tipsene i dag går ikke på erstatninger til søtsaker og usunn snacks slik som sist  ( her ) men generelle råd som jeg selv har brukt under vektnedgangen min på 23 kg og som har hjulpet meg underveis.
Det er også viktig for meg å atter en gang påpeke at jeg er langt ifra fanatisk, jeg spiser selvfølgelig godteri men bruker en til to ganger i året å ha en totalstopp for å slik bli kvitt søtsuget og for å presse meg selv, akkurat slik som vi har nå med 100 dager uten godteri.

LES også Bli kvitt søtsuget for godt med disse tipsene

wa2wojeanetteforetter

Kommer søtsuget så å si alltid snikende?  Først bør du forsøke å finne ut av hvorfor søtsuget kommer. Kjenn godt etter både på kroppog hode: Er du egentlig sulten? Er du tørst? Er det lenge siden du spiste? Er du fysisk eller psykisk sliten? Er du lei deg eller stresset? Er det fordi du ser på film og er vant til å spise godteri mens du ser film? Er det fordi andre rundt deg spiser det og det bare frister generelt? Er det fordi du er i et bursdagselskap hvor det er helt fullstendig naturlig og forståelig at dette skjer? Alle disse faktorene kan trigge søtsuget og ved å bli klar over dette kan du først da gjøre noe med det.
Ved å analysere hvorfor søtsuget kommer har du også muligheten til å stoppe det. Jeg er helt overbevist om at uten å vite helt hvorfor søtsuget kommer eller å være bevisst på det så er det dobbelt så vanskelig å holde seg unna, og nærmest umulig. Jeg jobbet svært hardt og lenge med meg selv i å vurdere, analysere og “snakke” til meg selv hele veien for å finne ut grunnene til hvorfor suget kom som det gjorde. Når jeg fant dem ut, gjorde jeg noe med dem istedetfor å la suget få overtak på meg og dette gjør jeg enda.

wa2wo

Så sent som i går på på nærbutikken fikk jeg det største suget i magen på evigheter da jeg gikk forbi godterihyllene. Sjokoladen, vingummien, iskremen, påskemarsipanen og alt skrek til meg som aldri før og tankene mine satte straks i gang ” Hvorfor har jeg så innmari lyst på dette akkurat nå?” “Er jeg stresset?” “Kanskje jeg er tørst, eller er jeg sulten?”  Jeg fant ganske snart ut av at det var gått litt for mange timer siden jeg spiste og at blodsukkeret hadde dalt, derfor stappet jeg i meg noen gulrøtter før jeg lagde meg et skikkelig måltid med både proteiner, karbohydrater og fett så fort jeg kom hjem og drakk et stort glass vann.

Om du synes det er vanskelig å skulle analysere deg ut av søtsuget der og da og om dette er noe du må jobbe med over tid, finnes det heligvis også flere metoder:

LES også: 5 minutter protein smoothie! Denne blir du hekta på!

Frister godteriskåla for mye? Hiv deg på en treningsøkt, uansett hvor vanskelig det er å sette i gang. Jeg er fullt klar over at dette ikke nødvendigvis er det enkleste å gjøre når søtsuget holder på å kverke deg, men jeg lover at dette fungerer så til de grader. Om du klarer å presse deg til en liten treningsøkt, om enn 15 – 20 minutter vil du få en effekt av det. Det siste man ønsker etter en god treningsøkt er nemlig å kjøre i seg søtsaker.

wa2wot1

Fungerer nesten ingenting mot søtsuget? Har du forsøkt krom tilskudd? Jeg har ikke brukt dette selv, men jeg vet at svært mange har opplevd god effekt av krom, så hvorfor ikke?

Får du ikke stoppet søtsuget? Gå deg en tur i frisk luft. Jeg vil påstå dette kanskje er et av de mest effektive knepene for å få bort søtsuget. Når søtsuget ble for ille for meg under vektnedgangen valgte jeg svært ofte å gå meg en tur ut og trekke friskt luft på lungene, ofte med musikk på ørene. Under gåturen fikk jeg tid til å analysere, tenke, roe meg ned og rett å slett gå bort hele søtsuget.

1017542-9-1402339874613

Vil du aller helst bare kjøre i deg den største sjokoladeplaten du finner? Finn heller på noe som ikke trigger søtsuget. Liker du å danse? Spille tv spill? Spille kort? Skrive? Lese? Scrapbooke? Skravle i telefonen? Hvilken som helst hobby og aktivitet kan hjelpe mot søtsuget så lenge du trives med hobbyen. Kommer du i gang med noe annet setter det ofte fokuset bort fra suget og det forsvinner. Tankens kraft er helt enorm, større enn man kan tenke seg og i bunn og grunn handler det om å ikke la søtsuget ta overhånd.

Spiser du mye karbohydrater og lite proteiner?  Dette kan ofte være triggende på søtsug nettopp pga blodsukkeret og metthetsfølelsen. Jo mer karbohydrater jeg spiser, jo oftere får jeg søtsug og hvis jeg ikke får i meg min “daglige dose” proteiner, skriker hele kroppen min etter karbohydrater og da selvfølgelig i form av godteri. Forsøk å kutt ned på raffinert sukker, kaker, hvitt brød, lys pasta og andre raske karbohydrater som kan trigge søtsuget. Forsøk også å få i deg nok proteiner  1.5 – 2 gram pr kg kroppsvekt, men om du får til 1 gram pr kg kroppsvekt er dette også flott. Spis masse grønnsaker og karbohydrater med tregere blodsukkerstigning og pass på for “triggere” som mye fruktjuicer, søte smoothier med søte frukter, syltetøy, annet søtt pålegg og lignende.

1017542-8-1405715577877

MÅ du ha noe å tygge på? Ta deg en sukkerfri tyggis, det gjør jeg stadig vekk når jeg får lyst på godterier.

Tipsene over sammen med de jeg skrev tidligere HER er så effektive og til alle dere som har skrevet til meg at nå er det vanskelig, at dere ikke vet hvordan dere skal holde ut:
Skriv gjerne ut tipsene, heng dem opp på kjøleskapet og les dem når søtsuget tar overhånd.
Hvis dere vil ha enda mer motivasjon, bilder, tips og oppskrifter følg meg gjerne på Instagram jeanettewa2wo samt på facebook for å få opp alle disse postene fremover i feeden Wawoblogg.

Nå vil jeg høre: Hva er DITT beste tips mot søtsug og hvordan går det med godteriavtalen? LIK innlegget om du likte tipsene og vil jeg skal fortsette med slike poster!

14 Comments

 1. Jeg har sprukket 3 ganger, tror det kommer av at de tre dagene startet jeg med en hel appelsin og en banan. Så når lunsj(11 ish) kom og jeg gikk i kantinen endte jeg opp med en lite sjokolade eller muffin sammen med lunsjen min.
  Jeg personlig kunne tenkt meg, feks… noen motivasjons-snaps i løpet av dagen. evt generelt oftere oppdatering på sosiale medier. merker allerede nå at om jeg har søtsug går jeg inn på insta, face og blogger for å motivere meg selv til å spise sunt.
  samtidig søtsuget kommer når jeg sitter i ro, på data, i forelesning. etter 3 år med røyk, så overgang til snus, når jeg da merket at jeg var gravid kuttet jeg brått alt. kroppen min er vant til å tygge på noe når jeg “kjeder” meg. som du skriver, tyggis hjelper masse. jeg har laget meg eget potetgull av både poteter og spelt lomper får å få bort søtsuget på potetgull men sliter med den sjokoladen altså..!

  Stå på slik videre, du er super motiverende og en stor inspirasjon! Jeg setter ihvertfall stor pris på det 🙂
  klem<3

  1. Det er så fort gjort og som du ser; du er ikke alene. Jeg synes det er SÅ bra at du går inn der du vet det kan hjelpe deg selv for å motivere deg til å holde ut! Ikke gi deg og ikke plag deg selv med at du har sprukket. Fokuser fremover på målet og vær sterk!
   Har du forsøkt proteinbarer, eventuelt “hjemmelaget” sjokolade med kakao og sukrin? Det ser ikke jeg på som godteri og det er fy søren så godt! Man må bare huske på å ikke overdrive:) Annet du kan prøve er såkalte raw barer med kakao, de funker å bra:D Klem <3

   Har du fått med deg disse tipsene: http://www.wa2wo.com/2015/02/2… ? Der har jeg også nevnt dette med proteinbarer og lignende:) Klem <3

 2. kine nicolaisen

  Jeg sprakk i går…. Det å være hjemmeværende mamma blir fort tungt og til tider veldig kjedelig. Og det er når jeg kjeder meg jeg bare mååå ha noe godt å spise på. Veldig stygg gammel vane jeg søiter ekstremt med å legge av meg…:((

  Kine Nicolaisen

  1. Da er vi flere Kine!
   Kjedespisinga som er verst.
   Stå på videre 🙂

   Silje

   1. Stå på du å Silje! Det er IKKE lett, men det er mulig og ved å fortsette, og å ikke gi seg pga en sprekk eller to, så er det mulig:) Det viktigste er å ikke plage seg selv med eventuelle sprekker men å fokusere fremover:)

  2. Åh, det kan jeg forstå men vet du hva? Ikke tenk på det mer, bare glem det. Det er det viktigste for å klare å forandre noe over tid er å ikke plage seg selv med at man sprakk! Bare fortsett videre, fortell deg selv at dette selvfølgelig er helt normalt ( noe det jo er) og fortsett videre!:) Jeg er sikker på du klarer deg videre! Hva sier du? Klem!

 3. Nå skal jeg bli med! Det blir ikke 100 dager på meg da, men 86! Men må jo starte et sted? Du er virkelig et forbilde! Jeg gleder meg til veien videre med hjelp av deg! 🙂

  1. Åh du er god da! 86 er jo helt fantastisk bra, wow! Kan jeg spør hvorfor kakurat 86?:) Blir bare litt nysgjerrig, hehe! Takk så mye:D

 4. Bruker og tygge tyggis.. ELSKER tygis så det hjelper som regel, er ofte for meg at jeg bare må ha noe i munnen, så derfor funker tyggis fint.

  1. Jaa, det er så genialt tips! Fantastisk bra!:D

 5. Åh, helt supre tips da! Definitivt mange gode råd jeg skal ha i bakhodet fremover. Takk 😀 Xx

  1. Så utrolig bra å høre, tusen takk!:D Og lykke til!

 6. Om honning oppi teen er beregnet som snop?

  1. Det synes jeg absolutt ikke, nei:)

Write a comment

Your email address will not be published.