5 minutter protein smoothie oppskrift! Denne blir du hekta på!

I dag vil jeg dele en av mine favoritt smoothier med dere som jeg har brukt under hele vektnedgangen min på 23 kg så langt. Smoothien inneholder kun 3 ingredienser og tar maks 5 minutter å lage, nøyaktig slik jeg må ha det. Skal jeg være sunn, må det finnes mye lette og deilige alternativer. Denne smoothien drikker jeg både til frokost, mellomåltid og som kosedrikke.

wa2wos1

Du trenger kun: Lett kokosmelk, en pakke frosne jordbær og 3 – 4 egg.
Tips! Jeg bruker bær fordi bær er bedre for blodsukkeret enn hva mye frukt ofte er. Jeg forsøker å holde blodsukkeret så stabilt som mulig for å unngå søtsug, noe jeg først har blitt enda mer oppmerksom på de siste månedene.

wa2wos4

Hell en pose frosne jordbær i blenderen og tilsett valgfri mengde lett kokosmelk. Har du en blender som ikke knuser is og frosne bær så lett kan du tine bærene en liten stund først. Når det gjelder mengde kokosmelk du vil bruke kommer det kun an på konsistensen og smaken du ønsker i din smoothie. Noen ganger blander jeg ganske lite kokosmelk og “spiser” smoothien med skje, nesten som sorbet is. Andre ganger heller jeg på mer og drikker smoothien. Bare prøv deg frem og smak underveis. Smoothie med kokosmelk er de aller beste!

wa2wos5wa2wos3

Tilsett deretter 3 – 4 eggehviter. Du merker ikke eggehviten, det er bare å teste selv. Første gang jeg hørte om rå eggehvite ble jeg dårlig av tanken men nei, jeg har aldri merket egg i smoothie. Det er en fantastisk enkel måte å få i seg proteiner på. Du kan også tilsette proteinpulver om du vil ha enda mer proteiner i smoothien. Jeg bruker normalt jordbær proteinulveret Whey 80 – Stevia og innimellom vanlilje (adlinks).

wa2wos2

Bland alt sammen i blenderen og du har en deilig, sunn og proteinrik smoothie på 5 minutter!
Vel bekomme!

wa2wos1

Vil dere ha flere oppskrifter både frokost forslag, lunsj, middager og snacks? LIK innlegget og legg igjen en kommentar.

30 Comments

 1. Nam! Den må jeg prøve å lage! 🙂

  1. Jaa, den er så god!:D

 2. OOoh! den så kjempegod ut! Må prøves :-*

  1. Takk for det, den er suupergod!:D <3

 3. Vilde Haugland

  Nam, det ser kjempegodt ut!
  Er det en grunn til at du har brukt og bruker Whey-80 Stevia, og ikke den mørke blå Whey-80? Er den “sunnere” pga den ikke er tilsatt kunstig søtning?

  1. Så hyggelig å høre, den er kjempegod å!:D Jeg bruker rett å slett den fordi jeg aller først var på jakt etter et proteinpulver som kunne passe for de som ikke tåler laktose på tross av at det er myseprotein, og ble tipset denne av ei som ikke tåler laktose, siden den inneholder såpass lite av det. I tillegg ville jeg ha ett pulver som ikke var fullt av kunstig søtning siden det ofte blir for søtt for min smak med kunstig søtning og fordi jeg desverre drikker litt redbull zero og sukkerfri brus, så jeg føler ikke for å innta mer kunstig søtning enn det. Jeg falt totalt for smaken med en gang og har etter det kun brukt det pulveret:)

 4. Hilde Karin

  Den såg god ut, men har du et alternativ til noen som virkelig ikkje klarer kokosmelk? 🙂

  1. Kanskje du bare kan la vær å bruke den og heller smelte bærene en del?:) Jeg har gjort det før. Vet mange bruker juice, men siden hele poenget med denne er dette med blodsukkeret vil jeg ikke anbefale det som en erstatning for kokosmelken her, selvom det er utrolig godt da.

   1. Hilde Karin

    Okei, takk for svar 🙂 tror du det hadde funka med vann evt?

   2. Du kan ihvertfall prøve:D Bare hyggelig:D

 5. Denne lagde jeg og har superdilla! Har lagd denne 3 dager i uka, etter trening 😉 <3 Thanks for sharing gorgeous :-*

  1. Åh så digg å høre!!;D Herlig! Og bare morro fine duu:* Åh, vi MÅ treffes igjen snart og ta en lunsj! <3

   1. Ja, vi må ta lunsj sammen snart! Neste uke har jeg ingen tid, men uka etter kan jeg sende deg en melding. Så tar vi med oss Astrid og Andreas også :-*

   2. Det er en deal!:D <3 Da hører jeg fra deg:*

 6. Elsker bloggen din! Men jeg lurte på, hvor mye jordbær er en hel pose? Posene er jo forskjellige fra butikk til butikk 🙂

  1. Tusen tusen takk! Ja, jeg pleier som regel å bruke en pose, uansett om den er liten eller stor for jeg tilpasser bare mengden kokosmelk til det:) Det kommer også an på om du vil ha et eller flere glass ut av det du lager. Jeg lager som regel to, store glass og da bruker jeg en av de litt større posene, så bare prøv deg litt frem og se hva som funker for deg:D

 7. Bare eggehvitene? Ikke plommene? Egg er digg – jeg går på eggfaste i uka (kun egg til frokost og lunsj) og det funker som bare pokker, men kunne tenkt meg å lage meg noe mer smakfullt som en variasjon da 😉 Hva gjør du med plommene hvis du da ikke bruker de??? Kan jo ikke kaste de da 😉

  1. Bruker kun eggehviter her ja og gir plommene til den ene kattepusen her for hun elsker det, hehe! 😀 Du kan jo lage deg noe annet av plommene:D

   1. Ok – har en hund som også elsker plommer, men kan jo lage omelett av dem evt 😉 Har gått ned 10 kg siden nyttår på lavkarbo på min egen måte, så må tenke helt nytt… Er kjempevanskelig å finne på noe som er lettvint når man er ute i periferien på jobb om dagen… Har ikke tilgang til noe kjøkken når man er postbud! Har du noen tips tar jeg gjerne imot dem, men jeg spiser ikke brød/pasta/ris/potet da 😉 Takk for kjempeflott blogg! Du har vært såååå flink! Skulle ønske jeg kunne skjerpe meg å begynne å trene litt også….

   2. Ikke sant:D Åh så flink du er da!:D Gratulerer SÅ mye!! Åh ja det kan jeg forstå. Har du tenkt på å “meal preppe” ? At du lager opp en hel haug med mat foreksempel på søndagen som du pakker inn i luft tette bokser og bruker utover i ukedagene. Treningen tror jeg kanskje vil komme etterhvert den også altså, spesielt om du er fokusert på å få enda mer resultater:)

   3. Hvor mye blir dette forresten? Nok til en shake eller flere? Har fått smoothiemaker i gave av svigerinna mi, og må prøve ut den 😉 Tenkte å bruke ferske bær jeg da. Har du prøvd dette med blåbær? Og – har du evt i noe søtning? Eller blir den passe søt uten? Masse spørsmål – håper du ikke har noe imot det…

   4. Neida det er bare hyggelig at du spør og er engasjert:D Det blir ca 2 passe store glass, jeg bruker å lage ett til meg og ett til Andreas. Ferske bær er deilig, bare husk litt is i så du ikke får en varm smoothie. Jeg har brukt blåbær også ja, men jordbær er en personlig favoritt. Jeg synes den blir søt nok og bruker ikke søtning i:D

 8. Super blogg! Denne smoothien skal absolutt testets ut! Du er en stor motivator! Skal fortsette å følge bloggen din. Ønsker deg en strålende dag videre 🙂

  1. Tusen hjertelig takk du! Det betyr mye for meg, så hyggelig å høre!:) Hvis du vil få det opp i feeden din på foreksempel facebook slik at du får med deg alle innlegg må du gjerne følge med på siden min her:

   https://www.facebook.com/pages… Takk i like så:D <3

 9. Skal definitivt prøve den ut! Ser så god ut! Men jeg liker ikke noe som har med kokos å gjøre hvis du skjønner,så smaker man korpsene mye? Isåfall er det noe jeg kan bytte det ut med? <3 elsker bloggen din! (;

  1. Så morro å høre!:D Ja, den er knallgod!:D Du kan jo eventuelt bruke litt sunnere yougurt foreksempel? Det er bare å teste seg litt frem å se hva som fungerer for en selv:) Takk for det <3

 10. Dette blir jo milkshake egentlig, og ikke smoothie

  1. Men den høres jo veldig god ut da

  2. Det blir smoothie jo, ikke i nærheten av milkshake engang:)

Write a comment

Your email address will not be published.