100 Dager uten godteri! Bli kvitt søtsuget for godt med disse tipsene!

På søndag kicket jeg i gang godteristopp på 100 dager sammen med flere hundre av dere både på Facebook og på Instagram . Det er rett og slett fantastisk å se så mange motiverte mennesker! Jeg vil i dag starte med å høre med dere hvordan det går 3 dagen uten godteri, potetgull og brus og ikke minst: Hva jeg kan gjøre for at dere skal klare dette? Har du enda ikke meldt deg på kan du enda gjøre det! Påmelding HER!

Hvis du er en av dem som har inntatt mye sukker daglig vil du nok allerede ha merket at det er ganske tøft og at søtsuget kommer om og om igjen, men da vil jeg fortelle deg følgende: Hold ut denne uken, det blir bedre, jeg lover deg at det blir bedre og søtsuget blir mindre, hvis du klarer å holde deg. Tenk uke for uke, dag for dag, liten seier for liten seier istedetfor å tenke ” Å, fy søren! 100 dager er for mye, jeg gir meg, dette går aldri”.
Ikke gi deg, du kommer til å angre, du trenger ikke alt det raffinerte sukkeret, kroppen din trenger det ikke, hodet ditt trenger det ikke, helsen din trenger det ikke og du har styrken til dette. Hent frem viljestyrken, uansett hvor langt det sitter inne og gjør det! Lag en avtale med deg selv og hold deg til den, uansett.

collagewa2wojeanetteforetter

Mens jeg venter på alle deres tilbakemeldinger på hvordan ting går, hva som er vanskelig, hva dere trenger hjelp og støtte til, hva som er lett samt andre inputs skal jeg skrive ned noen herlige alternativer som dere kan benytte dere av om søtsuget eller snackssuget tar overhånd disse dager. ( Inneholder adlinks)

Bytt ut / Med
* Sjokolade lysten? Proteinbarer inneholder også ofte sjokolade men kan likevel være et bedre alternativ om du velger noen barer med høyt protein innhold og ikke altfor mye sukker. Om du er så sjokoladelysten at du nesten ikke holder ut kan litt ren kakao være tingen. Jeg bruker innimellom å lage kakao med mandelmelk og tar meg en liten kopp kakao med sukrin istedetfor sukker, og når jeg ikke er på godteriavtale med meg selv: med sukker i. Det som er viktig å huske på er at det må være 100% ren kakao og ikke et dårlig, utblandet alternativ samt at du ikke bør bruke masse sukker når du tross alt med i godteriavtalen. Kakao inneholder også mye kalorier men er samtidig stappfullt av antioksidanter og godt for helsen, men husk små mengder. Du kan også eventuelt teste ut den lettere varianten med Chocolate perfect eller ekte kakaobønner.

wa2wow

*Potetgull lysten? Det jeg merket under min vektnedgang på 23 kg er at svært ofte når jeg hadde lyst på potetgull var det egentlig salt jeg og kroppen ville ha. Det du helt enkelt kan gjøre for å teste er å ta et eller to havsalt korn på fingeren og sutte på det. Det høres kanskje for enkelt ut, men det kan funke, og har fungert flere ganger på meg. Annet du kan gjøre er å spise en eller to neve deilige nøtter med litt salt. Vil du ha noe som knaser skikkelig i tennene kan jeg komme med Andreas sitt tips: Knekkebrød med lettost og litt urtesalt på. Genialt. Hvis du absolutt vil ha og må ha potetgull: Lag sunnere alternativ selv. Kutt opp poteter med ostehøvelen, strø på litt salt og event litt sunn olje og stek dem i ovnen. Ikke overdriv med frityr, masse usunt smør og lignende. Om du ønsker en sunnere potet kan du bruke søtpotet da den gir tregere blodsukkerstigning. Søtpotet kan også hjelpe mot søtsug.

wa2wountitled2

*Brus avhengig? Rekk opp hånden dere som er en smule avhengig av brus! Jeg vet jeg er en av dem og jeg vet jeg må skjerpe meg men jeg tillater meg selv både sukkerfri brus og redbull zero. Det er blitt min siste last og jeg har valgt å gjøre det slik fordi jeg er såpass streng med meg ellers selv at jeg tenker: bedre å drikke litt av dette enn slik jeg levde før, også får jeg heller jobbe med dette fremover. Dessuten, jeg elsker virkelig Redbull zero og zola cero mer enn jeg kan forklare, og sånn er det med den saken. Vi er litt uatskillelige rett å slett. Er du flinkere enn meg kan du ordne ta deg et eller to glass iskaldt vann med eller uten kullsyre ( Det finnes helt fantastiske kullsyremaskiner å få tak i, ta blant annet en titt her), skvis eventuelt litt sitronsaft i og du har et svært sunt brusalternativ.

Untitledvvvv

*Vingummi, drops og annet smågodt sugen? Denne synes jeg er en smule tricky da jeg nærmest kunne drept for vingummi men for meg funket det ganske bra med oppkuttet frukt og bær. Frukt gir raskere blodsukkerstigning enn foreksempel bær, så her bestemmer du selv hvor streng du vil være med deg selv. Flere ganger smeltet jeg også helt mørk kokesjokolade og dyppet fruktbiter forsiktig oppi, la det i kjøleskapet til det stivnet og hadde det som filmgodteri mens andre spiste smågodt og jeg lover dere: Det funket. Så er du helt desperat, ikke vær redd for å smelte litt mørk, ekte kokesjokolade og dyppe frukt og bær i, bare ikke spis hele sjokoladen etterpå (!). Legg tilbake det du ikke bruker og smelt mer neste gang det er krise. Du kan også foreksempel bruke lavkarbo sjokolade til dette, eller teste ut den populære Funnbar som sies å skulle smake som godteri, jeg har ikke prøvd den siden jeg desverre ikke tåler melk.

Untitlevvvvvvvvd

*Iskrem fysen? Her er det masse du kan gjøre! Du kan bruke cottage cheese med kanel, sukrin og masse gode bær og frukt i, du kan bruke vaniljekesam eller magerkesam og putte masse sunt og søtt i samt event littfFun light saft, du kan legge slike ting en liten stund i fryseren for å få den iskalde følelsen. Du kan lage en egen, sunnere versjon av frozen yogurt som jo er det beste i hele verden etter min mening. Smoothie er også et alternativ, bland foreksempel i litt vaniljeprotein så du får den søte, gode smaken du savner av isen. Vær kreativ og tenk nytt!

Smoothie

*Kaker, vafler og annen søt bakst sugen? Dette var noe jeg selv kjente på veldig ofte før da jeg elsker kaker og søt bakst generelt. Jeg lagde meg denne sunne varianten av pannekake minst 3 ganger i uken til å starte med fordi den er så helt ubeskrivelig god og søt, men så mye sunnere enn pannekaker. Man vet ikke hvor deilig den er før man har prøvd det: Banan pannekaker med egg og banan. Har dere prøvd dette? Hvis ikke er jeg mer enn villig til å dele oppskriften med dere ( si fra i kommentarfeltet! ), det tar maks 10 min og er så fantastisk godt! Annet tips jeg fikk var fra Astrid Helen som fortalte at du kan smelte proteinbarer i microbølgeovnen så får du verdens beste dessert. Du kan også prøve deg på proteinpannekaker, som jeg ga i gave til min søster. Tror dere den store boksen varte lenge? Nope, de var så sinnsykt gode at hele boksen forsvant på null komma niks!

Unwtitlevvvvvvvvvvvd

Hva tror dere folkens? Kan disse tipsene hjelpe litt mot søtsug? De hjalp ihvertfall meg til å klare å holde ut både første, andre og tredje gang med godteristopp! Husk å skriv alt du tenker i kommentarfeltet så jeg vet hva dere trenger for å klare dette, ikke glem at vi står sammen!
Lik gjerne innlegget om dere elsker tipsene like mye som meg og vil dele dem med venner, familie og kollegaer som trenger et lite push! Vil dere se enda flere bilder, få mer tips og motivasjons boost følg meg på instagram: jeanettewa2wo
Psst! Del 3 kommer i løpet av uken, så følg med!

16 Comments

 1. Ina Marie Lunde

  På vei til butikken for å kjøpe frukt nå 🙂 je elsker vingummi og bytter det ut med frukt

  1. ÅH du er FLINK!!:D Applaus for deg! Fantastisk!:D

 2. Kor lang tid tok det fra du starta å trene/ete sunt til du hadde gått ned 23 kg? 🙂

  1. Det gikk vel 1 år på 17-19 kg og resten litt før så rett over 1 år ca!:D

 3. Dette er utruleg inspirerande og ikkje minst motiverande. Eg er ei av dei som slit med å kome i gong. Godtestopp er slettes ingen dum idè. Eg trur eg skal la meg inspirere og satse på godtestopp frå 1. mars av og fram til 1. juni. Tusen takk for slike innlegg!

  1. Så utrolig hyggelig å høre at du blir inspirert!:D Det er utrolig bra, da satser vi på at du er med fra 1. mars! Om du vil være med på felles nedtellinger etc, følg med på facebooksiden: https://www.facebook.com/pages… og eventuelt på instagram: jeanettewa2wo. Jeg kommer til å fortsette å legge ut mye både der og her! <3

 4. Bob Kåre tester

 5. Var desverre litt sein å se 100 dagers utfordringen men i går heiv jeg meg også på med 60 dagers godtestopp frem til kjæresten bursdag! Og etter det vil jeg prøve meg med enda mer godtestopp. <3
  Selv klarte jeg å gå ned 16-17 kg og var så fornøyd med kroppen min og kunne rett og slett si meg stolt av min egen kropp, og ikke skjemmes. Men så kom desverre en dårlig periode der alt kom på igjen:( Men nå skal det av igjen og du har inspirert meg så utrolig mye! Har følgt bloggen din helt siden du startet vektnedgangen, syntes du er utrolig tøff og flink som klarte det og som faktisk jobber veldig for å holde deg i den kroppen du trives med!

  1. Så utrolig bra at du er med, har ingenting å si om det har gått noen dager!:D
   Åh du er så flink, jeg er lei meg for å høre at alt kom på igjen men vet du hva, du kan få det bort igjen og du kan få det bort for godt. Jeg er så glad for at jeg kan inspirere deg, det varmer så mye og jeg heier som bare det på deg! Bare følg med både her på bloggen, på facebook: https://www.facebook.com/pages… og event på instagram: https://instagram.com/jeanette… fremover, dette blir bra!!:D Masse lykke til <3

 6. Jeg heiv meg på på mandag! Går ganske greit, enn så lenge. Har kanskje noe med at jeg er vant til å (prøve å) unngå snop i hverdagene. Blir nok verre til helg – og frihelg! iik.. Et annet tips er feks å lage gele av fun saft 🙂 kjempegodt å lage med jordbær raberbera, som denne: http://kristinaandersen.blogg…. .
  Ellers tror jeg at jeg skal gå til innkjøp av questbars! Cookies and cream er veldig god!! 🙂

  1. Såå bra! Haha, den ser jeg. Helgene er litt tøffe, det kjenner jeg på selv. For et godt tips, genialt!:D

 7. Vet du om noen laktosefrie proteinbarer? 🙂 Bortsett fra RAW.

 8. Går det ann å lage mat som inneholder mørk sjokkolade/koke sjokkolade? Eller regnes det som godteri?

  1. Her må du nesten få lov å bestemme selv:) Før hadde jeg blant annet gitt meg selv tillatelse til å smelte mørk sjokolade og dyppe frukt etc i under godtestopp:) Nå har jeg laget dessert hjemme med kakao og litt sukker etc, men spiser ikke noe annet type godteri. Så jeg sier alltid at man styrer det litt selv, det som er viktig er vel å være ærlig med seg selv å kjenne etter hva man selv ser på som godteri 🙂

Write a comment

Your email address will not be published.