NED 17 KG til nå! Før og etter bilder

Det er både med tungt og lettet hjerte jeg ser igjennom de gamle bildene av meg selv. Da jeg først fant bildene igjen på dropbox begynte jeg å gråte. Ikke fordi jeg så “fæl” ut, men fordi jeg er den eneste som vet hvordan jeg hadde det på innsiden. Fordi tanken på hvordan jeg levde livet mitt og hvordan jeg så på meg selv i speilet gjør meg vondt. Fordi jeg følte jeg ikke fortjente bedre og derfor trøstespiste. Fordi jeg ikke var i stand til å takle følelser og vonde ting i livet mitt, og derfor druknet dem med mat. Jeg trøstespiste i mangfoldige år uten å vite om det selv og det gjør vondt. Jeg vet hvordan det er å være der og jeg vet hvordan det er å ikke trives i sin egen kropp. Det å føle at kroppen din er fremmed er smertefullt.
Edit: Bilde hvor jeg er på mitt aller største har jeg ikke klart å finne frem til enda, og det er ikke uten grunn. Det var for vondt å se seg selv slik.

Hadde egentlig ikke trodd jeg skulle publisere dette bildet, men her er da altså meg i fjor sommer. Jeg skammer meg ikke over bildet, heller motsatt. Jeg ser ei jente som trenger kjærlighet fra seg selv, ikke selvhat. Dagen jeg ser i dag trodde jeg aldri skulle komme og jeg hadde vel egentlig gitt opp hele greia. Utallige dietter, forsøk på endring. treningsøkter, svette, jobbing med tankegangen, gråtetokter og hele pakken og så er jeg her jeg er i dag, 17 kg lettere. Det er rart å i det hele tatt skrive det fordi den eneste oppskriften på å gå ned for meg var å bestemme seg. Jeg bestemte meg for å forsøke hardere siden jeg fortjener det, for å unngå snarveier og for å ta tak i meg selv, men fy søren å mange år det tok meg å komme dit. Jeg gikk sakte men sikkert ned og da jeg fant ut av at jeg ikke tåler verken gluten eller laktose bestemte jeg meg for at nå skulle det virkelig totalendres. De siste 9 kg har jeg gått ned siden desember i fjor ( rett før jul faktisk, litt morsomt å tenke på siden de fleste starter rett etter jul, men bestemmer man seg så gjør man bare det) og det var rett å slett på dagen at jeg bestemte meg for at NÅ fortjener jeg bedre, jeg har alltid fortjent bedre, jeg er verd dette og jeg vil ha det bra med meg selv. Jeg husker dagen veldig godt for jeg satt på sengekanten helt alene, følte meg ensom og hadde lyst på noe snacks i form av sjokolade eller potetgull. Jeg spurte meg selv: ” Er det virkelig dette livet du vil ha? Er det virkelig slik du vil takle følelsene?” Nei, ikke f*** om det er slik jeg vil ha det! Fra den dagen begynte jeg også å tenke annerledes om meg selv. Jeg smilte til meg selv i speilet istedetfor å bli kvalm av eget speilbilde, jeg så ikke på alle mine “feil” men fant heller det positive og fokuserte på det, og vet dere hva? Det er så enormt mye positivt å finne om man bare leter etter det. Jeg droppet godteri og annen usunn mat til det minimale og spiste rent kjøtt, grønnsaker, egg, havregryn, frukt, nøtter, drakk masse vann og trente. Passet på å få i meg nok proteiner så jeg skulle miste minimalt med muskelmasse og jeg startet med forsiktig trening satt opp av fysioterapeuten min siden jeg har en form for betennelse i nervesystemet som gjør at jeg aldri vet hvordan neste dag blir. Dette bestemte jeg meg også for at ikke skulle være en hindring, det skulle ikke ta rotta på meg og jeg skulle finne en måte å få det til å fungere på, noe jeg også gjorde. Med et bedre kosthold har dette også bedret seg enormt og jeg har så utrolig mange flere positive og gode dager nå i forhold til det jeg hadde før. Etterhvert økte jeg treningsøktene, startet å løfte litt vekter, begynte å jogge både inne og ute, syklet, gikk lange turer og endret hele måten jeg levde på i fra å ligge på sofaen med potetgullposen til å være aktiv, sunn, spise masse god mat og leve det livet jeg både fortjente og ønsket. Nå trener jeg nesten daglig men har avogtil en til to dagers treningsfrie dager. Jeg spiser sunnere og bedre enn noengang og jeg spiser mye proteiner. Jeg sulter meg IKKE og spiser faktisk en god del kalorier. Å sulte seg er etter min mening bare å tulle rundt negativt med kroppen og alle dens fantastiske funksjoner. Kroppen trenger drivstoff i form av energirik og sunn mat for å klare å opprettholde organens funksjoner og resten av kroppens funksjoner. For å utføre gode treningsøkter trenger vi nok energi og det får vi fra maten.
Jeg er heller ikke fantastisk, langt i fra. Selvfølgelig koser jeg meg innimellom, jeg har ikke kuttet noe totalt ut av kostholdet mitt ( bortsett fra det jeg må pga allergier) og jeg spiser både godteri, drikker brus og usunn mat innimellom, det er bare det at det ikke er daglig. Det er ikke noe jeg gjør til hverdags og det er jeg glad for. Jeg bruker ikke maten til å trøste meg med lenger, jeg bruker maten til det den er skapt for nemlig å mette, tilføre og gi meg nok energi, bedre helse og et bedre liv.  Jeg har ikke fokusert på vekten hovedsakelig, jeg har først og fremst brukt målebånd, speilbilde og klær til å måle meg med, men da jeg gikk på vekten så hadde det naturlig nok gitt resultater der også. Det som er viktig er å ta det sakte, rolig, være tålmodig, lære, stå på, aldri gi opp og forstå at vektnedgang ikke skjer over natten. Det er en gradvis prosess både fysisk og psykisk. Det man bør tenke på er at det gjerne tok litt tid å legge på seg, da tar det gjerne litt tid å ta av seg også. Det er ikke noe man bør haste med, men bruke tid på. Fremover nå skal jeg bare fortsette å spise sunt, ta vare på meg selv og øke proteininntaket enda mer. Det finnes ingen sjangs for at jeg går tilbake dit jeg var, verken fysisk eller psykisk og det å innse at man fortjener å ha det godt med seg selv, er det viktigste steget man kan ta. Vi er alle verd så mye og er unike på hver vår måte, vi trenger ikke å sette begrensninger for oss selv for vi KAN få til det vi vil. Takk for meg og denne åpenhjertige teksten. Det er ikke slikt jeg normalt skriver på bloggen, men jeg følte for å åpne meg, mye for min egen skyld men også for kanskje å kunne inspirere andre til å forstå at de er verd så uendelig mye.   Edit: HER kan dere lese svar på spørsmål fra dere lesere om hvorfor dere ikke klarer å gå ned i vekt, samt tips til hvordan unngå de vanligste feilene   Tags: #wa2wo #vektnedgang #trening #livsstil #ned17kg #17kgned #livsstilsendring #førogetterbilder #kosthold

12 Comments

 1. Hvordan fant du ut at du ikke tålte laktose/gluten? 🙂

  1. Ved å gå til fysioterapeut som etter en stund lurte på om jeg kune være intolerant og hjalp meg med å sende inn prøver til laboratoriumer etc:)

 2. Hva brukte du som proteiner ?
  Pulver ?

  1. Jeg spiste proteinrike matvarer og tok proteinpulver som tilskudd. Det kan du lese mer om her:)

   http://www.wa2wo.com/2015/02/2

 3. Hvordan fant du ut at du ikke tålte laktose/gluten? 🙂

  1. jeanettewa2wo

   Ved å gå til fysioterapeut som etter en stund lurte på om jeg kune være intolerant og hjalp meg med å sende inn prøver til laboratoriumer etc:)

 4. Hva brukte du som proteiner ?
  Pulver ?

  1. jeanettewa2wo

   Jeg spiste proteinrike matvarer og tok proteinpulver som tilskudd. Det kan du lese mer om her:)

   http://www.wa2wo.com/2015/02/27/fra-xxl-til-small-dette-spiste-jeg/

 5. Tusen hjertelig takk for det <3 Det betyr mye for meg å høre, jeg håper du finner ut av det og får det bedre:) Mange gode klemmer <3

 6. jeanettewa2wo

  Tusen hjertelig takk for det <3 Det betyr mye for meg å høre, jeg håper du finner ut av det og får det bedre:) Mange gode klemmer <3

 7. Så utrolig bra inspirasjon! Jeg trenger å bli inspirert, baby blir 4 Mnd i mårra og jeg har så lyst til å begynne å trene, men energien er ikke der. Var inne i noe bra før jul men så ødela jula rutinene. Jeg må få en bra sommer body ass….. Har du noe tips til noe mat som vekker ekstra liv i kroppen og energien, føler meg så død om dagen:(( klem

  1. Så utrolig koselig å høre, tusen tusen takk kjære deg! Jeg forstår, er helt sikker på du klarer det jeg, du er jo tross alt her og kommenterer og bare det viser jo at du virkelig vil få dette til! Gratulerer med den lille forresten 😀 <3
   Jeg ville egentlig sagt massevis av grønnsaker, bær og litt frukt ved siden av annen sunn mat og viktige næringskilder såklart 🙂 Pluss nok søvn og frisk luft! 😀 Lykke til kjære deg og bare spør om du lurer på noe mer så svarer jeg så godt jeg kan, stor klem <3

Write a comment

Your email address will not be published.